Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Skupina GoodBye Lenin nahrala videoklip na streche bytovky v Ladcoch

Foto: TASR/Miro Remo

Spolu s aparatúrou vyliezli na strechu miestnej bytovky a do nedeľného ticha začali hrať svoj nový singel Next To You. Ľudia najprv nevedeli, čo sa deje.

Ladce 29. októbra (TASR) – Členovia hudobnej skupiny GoodBye Lenin sa postarali o rozruch v obci Ladce v okrese Ilava. Spolu s aparatúrou vyliezli na strechu miestnej bytovky a do nedeľného ticha začali hrať svoj nový singel Next To You. Ľudia najprv nevedeli, čo sa deje. Až keď uvideli svojho rodáka, režiséra Mira Rema, pochopili, že sa nakrúca videoklip.

"S nápadom hrať na streche paneláka prišiel režisér Miro Remo, ktorý momentálne nakrúca dokument o ladčianskom sídlisku a jeho obyvateľoch. Preto sa to aj celé točilo v Ladcoch. Našou úlohou bolo len hrať, nespadnúť a čo najviac prekvapiť nič netušiacich ľudí. To sa nám aj podarilo," prezradil spevák skupiny Ivan Májsky.

Niektoré scény klipu sa súbežne nakrúcali až na troch strechách. Na dvoch hrala kapela a na tretej, najvyššej bol spevák. O bezpečnosť sa staral štáb a správcovia jednotlivých panelákov. "Najťažšie z celého nakrúcania bolo dostať všetky nástroje a aparatúru na strechu bytovky. Otvor, cez ktorý sa veci hore vynášali, bol totiž veľmi úzky. Našťastie sme to zvládli a mohli sme si tak užiť jedno z najzaujímavejších hraní, aké sme doteraz absolvovali," komentoval bubeník Marcel Šimár.



Skupina GoodBye Lenin pochádza z Púchova a už päť rokov múti slovenské vody indie rocku. Na svojom konte má zatiaľ jeden album. V lete sa skupina zavrela do štúdia a pod dozorom Mareka Rakovického z formácie Lavagance nahrala nový singel Next To You. Videoklip režíroval úspešný dokumentarista Miro Remo spolu so svojím kamarátom Jurajom Ištvánikom. Obaja pochádzajú z Ladiec a spolupracovali spolu aj na filme Arsy-Versy.

GoodBye Lenin - Next To You from Miro Remo on Vimeo.



"Prekvapilo ma, ako pozitívne zareagovali na natáčanie obyvatelia Ladiec. Až na jedného pána, ktorý chcel volať políciu, boli všetci ústretoví. Veľa ľudí celú akciu sledovalo z okna či balkóna. Dokonca niektorí aj tlieskali a podpichovali skupinu k hlasnejšiemu výkonu. Ako Ladčana ma však najviac potešilo, keď som si na facebooku prečítal odkaz, že takéto akcie by sa v obci mohli robiť častejšie," neskrýval nadšenie režisér klipu Miro Remo.

Najbližšie sa skupina GoodBye Lenin predstaví v Bratislave na multižánrovom podujatí New Generation Day, ktorého cieľom je spojiť rôzne generácie prostredníctvom hudby, športu a zábavy.