Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Elán chce prekvapiť fanúšikov, pripravuje akustické divadelné turné

skupina Elán Foto: TASR

Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na komorné prevedenie piesní Vymyslená, Bosorka, Kráľovná bielych tenisiek, Zaľúbil sa chlapec, Voda, čo ma drží nad vodou, Láska moja a mnohých iných.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Najúspešnejšia rocková skupina v histórii slovenskej populárnej hudby Elán chystá unikátne akustické turné. Haly a štadióny čoskoro vymení za divadelné priestory.

Jožo Ráž, Ján Baláž a Vašo Patejdl pripravili špeciálny akustický program, ktorý v priebehu novembra a decembra predstavia v siedmich slovenských divadlách.

Akustické turné s názvom Elán v divadle sa začne 5. novembra koncertom v Nitre, deň nato pokračuje v Košiciach, ďalšími mestami budú Trenčín (10. 11.), Piešťany (12. 11.), Banská Bystrica (14. 11.), Žilina (10. 12.) a skončí sa dvoma koncertmi v Bratislave 14. decembra v historickej a 18. decembra v novej budove Slovenského národného divadla.

Svojim fanúšikom predstaví skupina Elán program, ktorý sa už nikdy v takejto podobe nebude opakovať. Tí najodvážnejší si dokonca búdu môcť s elánistami sadnúť do improvizovanej obývačky a spolu s nimi si zaspievať ich najväčšie hity priamo z pódia.

„Tento rok sme sa rozhodli vymeniť veľké športové haly za divadelný priestor. Chceme byť čo najbližšie k našim fanúšikom. Zároveň sme všetky skladby obliekli do úplne nových akustických šiat, samozrejme, do šiat značky Elán," uviedol pre médiá k pripravovanému turné Vašo Patejdl.



Skupina Elán v priebehu každého koncertu zahrá prierez svojich najväčších hitov. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na komorné prevedenie piesní Vymyslená, Bosorka, Kráľovná bielych tenisiek, Zaľúbil sa chlapec, Voda, čo ma drží nad vodou, Láska moja a mnohých iných nestarnúcich songov, z ktorých sa časom stali evergreeny.

„Táto séria koncertov nebude o decibeloch, ale o živote. Bude o nás a, samozrejme, aj o našich fanúšikoch. Už dlho som sa na turné netešil tak, ako sa teším na túto divadelnú šnúru,“ dodal spevák Jožo Ráž.

Zaujímavosťou pre všetkých návštevníkov bude samotná scéna, ktorá bude situovaná ako obývačka. Fanúšikovia si tak budú môcť sadnúť k svojim obľúbencom na dosah rúk. Budú môcť s nimi debatovať, smiať sa a tiež spoločne spievať hit za hitom.

„Bude to nenormálna pohoda. Cigary pôjdu do neba a my popritom budeme hrať, spievať a tešiť sa zo života. Na pódiu bude veľká obývačka, v ktorej budeme sedieť my a možno aj vy,“ doplnil na záver s úsmevom gitarista Jano Baláž.

Vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal.