Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Slovenská filharmónia odohrá posledné symfonické koncerty 70. sezóny

Slovenská filharmónia a Slovenský filharmonický zbor. Ilustračné foto. Foto: Slovenská filharmónia/Ján Lukáš

Posledná dvojica symfonických koncertov sa uskutoční v stredu a vo štvrtok (12. - 13. 6.) o 19.00 h.

Bratislava 10. júna (TASR) - Slovenská filharmónia (SF) odohrá tento týždeň poslednú dvojicu symfonických koncertov jubilejnej 70. sezóny.

Po boku orchestra vystúpia traja poprední slovenskí klaviristi mladej generácie - Matej Arendárik, laureát viacerých medzinárodných interpretačných súťaží, Jakub Čižmarovič, absolútny víťaz súťaže International Music Festa Ueda v japonskom Nagane a Ladislav Fančovič, všestranný hudobník, ktorý svoju kreativitu uplatňuje aj v džeze. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.

"Na programe sú tri Mozartove klavírne koncerty – pre jeden, dva a tri klavíry v naštudovaní bulharského dirigenta Pavla Baleffa, šéfdirigenta filharmónie v Baden-Badene," dodala.

Záverečné koncerty sú zostavené z diel Wolfganga Amadea Mozarta – na úvod zaznie predohra k opere Figarova svadba KV 492. Nasledovať budú tri Mozartove koncerty - Koncert pre klavír a orchester č. 20 d mol, KV 466, Koncert pre dva klavíry a orchester č. 10 Es dur, KV 365 a Koncert pre tri klavíry a orchester F dur, KV 242 Lodron.

Posledná dvojica symfonických koncertov sa uskutoční v stredu a vo štvrtok (12. - 13. 6.) o 19.00 h.