Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Richard Müller má klip k novému singlu Klid, mír a pokora

Richard Müller Foto: TASR

Skladbu naspieval Richard Müller s mladou českou speváčkou Terezou Kerndlovou. Klip sa nakrúcal v kostole v bratislavskej mestskej časti Rusovce.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Richard Müller má nový singel aj nový klip z aktuálneho albumu Ešte. Novinkou je duet s českou speváčkou Terezou Kerndlovou Klid, mír a pokora.

Hudbu zložil český pesničkár Xindl X, text napísal samotný spevák. Videoklip stihol Richard Müller nakrútiť ešte pred štartom Potichu Tour 2,5. TASR informovala Nora Krchňáková zo spoločnosti Propaganda House.

Pre speváka má táto skladba výnimočný význam. "Pôvodne to bol duet pre Ivu Bittovú a mňa. Táto pieseň je o niečom viac ako len o láske. Je jedna z najkrajších, aké spievam. Klid, mír a pokora sú méty, ktoré sa nám len ťažko podarí dosiahnuť," uviedol pre médiá a dodal: "Ja nakrúcanie klipov príliš neobľubujem. Sám sebe sa totiž príliš nepáčim. Chcem to mať vždy čo najrýchlejšie za sebou." Réžie filmového dielka sa ujal Martin Hudák, za kameru sa postavil spolutvorca konceptu Štefan Lelovič.

Skladbu naspieval Richard Müller s mladou českou speváčkou Terezou Kerndlovou. Klip sa nakrúcal v kostole v bratislavskej mestskej časti Rusovce. "Pre klip som pricestovala až z Prahy. Richardova ponuka ma veľmi potešila. Naša spoločná skladba je veľmi emotívna. Text aj melódia sú podľa mňa dokonalé," uviedla 23-ročná speváčka.

Už v stredu (11.4.) pokračuje koncertom v Tábore Richard Müller v českej časti koncertného Potichu Tour 2,5, ktorú ukončí koncertom 15. mája v Opave. Slovenským divákom sa predstaví aj v Piešťanoch (21.5.), Čadci (22.5.), Ružomberku (23.5.), Humennom (24.5.) a Spišskej Novej Vsi (25.5.).

Fanúšikovia si na koncertoch vypočujú "tiché" úpravy Richardových najväčších hitov. Spoločnosť na turné mu robí český spevák Dan Bárta, sprievodnú kapelu tvoria Juraj Kuchárek (bicie), Peter Markuljak (gitara), Vilo Vitéz (klávesy), Viktor Hidvéghy (basgitara), Michal Žáček (dychové nástroje) a Igor Ajdži Sabo (perkusie).