Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Skokani roka Peter Bič Project sú úspešní aj v Slovinsku

Peter Bič Project Foto: Vladimír Kuric

Peter Bič Project vydali koncom minulého roka debutový album Say It Loud, ktorý okrem hitu Hey now obsahuje ďalších 11 skladieb.

Bratislava 11. februára (TASR) – Skupina Peter Bič Project si pripísala na svoje konto ďalší úspech.

Pred týždňom sa v ankete Zlatý Slávik stala skokanom roka, navyše si odniesla cenu Rádioslávik za megaúspešný singel Hey now. Táto skladba momentálne boduje aj v Slovinsku.

"Doteraz som stále tvrdil, že ankete Slávik chýba odborná porota. A Rádioslávik je podľa mňa vlastne odbornou cenou, pretože je to reálny obraz toho, čo sa hralo v rádiách. Mám z toho výborný pocit, je to pre nás veľmi výnimočná cena," prejavil radosť pre médiá líder skupiny Peter Bič.

Jeho "Projectu" sa čoraz viac darí najmä v zahraničí. Hrajú ich v Čechách, Poľsku, Dánsku, záujem je o nich dokonca až v ďalekej Brazílii. Veľký úspech majú v Slovinsku, kde ich hrajú takmer vo všetkých rádiách. V najpočúvanejšom rádiu nasadili pieseň Hey Now rovnako vysoko ako nový singel Američanky Pink.

"Je to skvelý pocit. Konečne cítim, že to, čo robím, má zmysel. Vďaka fanúšikom sme to dokázali," doplnila speváčka kapely Dáška Kostovčík.



Peter Bič Project vydali koncom minulého roka debutový album Say It Loud, ktorý okrem hitu Hey now obsahuje ďalších 11 skladieb. "V rádiách budete čoskoro počuť náš nový singel, ku ktorému chceme nakrútiť zaujímavý klip. Máme veľa ponúk zo zahraničia a chystáme tam mnoho koncertov. Chceme reprezentovať túto krajinu najlepšie ako vieme," dodal pre médiá líder kapely.

Peter Bič, speváčka Dáška Kostovčík, spevák Ivo Bič, klávesák Matúš Pavlík, basgitarista Vlado Čekan a bubeník Jozef Zima sa chystajú koncertovať aj za hranicami Slovenska, 8. mája si ich vybrali slovinskí študenti, aby zahrali v Ľubľane na najväčšej akcii roka pre 15.000 ľudí. Domáci fanúšikovia neostanú bokom, najbližšie kapela vystúpi už 15. februára v Trenčíne, zahrajú v Kežmarku (22.2.), Banskej Bystrici (27.2.) a Ružomberku (2.3.).

Foto: Vladimír Kuric