Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Slovenský John Legend pripravil pre fanúšikov vlastný Shpaiza Fest

Michael Hopes vo videoklipe k coveru skladby Johna Legenda All of Me. Foto: Youtube/Michael Hopes

Na festivale okrem Michaela Hopesa ako headlinera vystúpia bratislavské projekty Scott&Zelda, The Mytus, speváčka Lea Danis, Andrea Turčina alebo folklórny súbor Michala Moravčíka. "

Bratislava 17. augusta (TASR) - Spevák, skladateľ a klavirista Michael Hopes pripravil pre fanúšikov vlastný festival. Hudobník, ktorého prezývajú slovenský John Legend, zorganizoval na sobotu 18. augusta Shpaiza Fest, ktorý si kladie za cieľ podporiť mladé lokálne hudobné skupiny a talenty. Zároveň má návštevníkom ponúknuť výber chutného lokálneho občerstvenia.

Na festivale, ktorý sa bude konať na Hviezdoslavovom námestí, okrem Michaela Hopesa ako headlinera vystúpia bratislavské projekty Scott&Zelda, The Mytus, speváčka Lea Danis, Andrea Turčina alebo folklórny súbor Michala Moravčíka. "Veľmi ma teší, že sa nám podarilo zorganizovať pilotný ročník moderného mestského festivalu. Čo sa týka hudby, žánrovo sme zvolili veľmi pestrú kombináciu, takže verím, že každý návštevník si príde na svoje. Od ľahkého popu cez elektro, indie-rock až po náš tradičný slovenský folklór," avizuje organizátor akcie, na ktorej sa predstavia bratislavské hudobné projekty.



"Občerstvenie bude rovnako pestré ako hudobný program, takže okrem výbornej kávy, poctivého remeselného piva, vínka a domácich nealko-sirupov budú môcť návštevníci ochutnať aj moderné sladké a slané dobroty," dodáva Michael Hopes, ktorý má na konte aj prvú medzinárodnú spoluprácu. Pri príležitosti 100. výročia nezávislosti Estónskej, Litovskej a Lotyšskej republiky si nedávno v Slovenskom rozhlase zahral s pobaltským jazzovým súborom NordicSounds. Teraz zverejňuje záznam koncertu a krátky dokument spolu s rozhovormi. Viac informácii nájdu záujemcovia na webstránke umelca www.michaelhopes.com.

TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková.