Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Kučerová: Nerada sa pletiem iným do remesla

Adriana Kučerová Foto: TASR

Operná hviezda Adriana Kučerová absolvuje moderátorskú premiéru na najočakávanejšom podujatí začínajúcej sa plesovej sezóny - 13. Plese v opere.

Bratislava 11. januára (TASR) - Moderátorskú premiéru na najočakávanejšom podujatí začínajúcej sa plesovej sezóny - 13. Plese v opere absolvuje v sobotu 12. januára operná hviezda Adriana Kučerová.

"Bude to moja premiéra v tejto profesii, ešte nikdy predtým som nemoderovala," potvrdila TASR sopranistka, ktorá sa v úlohe moderátorky ocitne podľa vlastných slov úplnou náhodou. "Pre mňa to bolo veľké prekvapenie, lebo keď sa ozvali koncom leta organizátori plesu, že by ma prosili o účinkovanie, tak som bola presvedčená, že ide o spievanie," ozrejmila s tým, že ponuka moderovania ju zaskočila a spočiatku ju odmietala.

"Nerada sa pletiem iným do remesla. Vážim si, keď si každý robí tú svoju prácu dobre. Nemám to veľmi rada skúšať si takéto veci, ale zlomili ma. Nechala som sa presvedčiť a teraz sa učím texty, ale v podstate sa aj teším, lebo ja mám rada dobrodružstvo a toto je pre mňa také malé dobrodružstvo," priznala operná diva, ktorá nebude mať počas moderovania plesu veľký priestor na improvizáciu.

"Mám scenár presne napísaný, texty dopredu pripravené. Nerobím ani žiadne rozhovory s nikým. Žiadne také situácie, ktoré by vyžadovali improvizáciu, by nemali nastať. Vlastne kvôli tomu som to nakoniec aj prijala, lebo nejde o typické moderovanie," vysvetľuje Adriana Kučerová, ktorá v prípade sprevádzania plesových hostí slovom nechce hovoriť o tréme, ale pripúšťa, že isté napätie bude pociťovať.

"Je to niečo iné ako spievanie, ale napätie, hoci príjemné, mám vždy pred každým jedným vystúpením. Takže určite bude aj teraz, s tým počítam," dodala speváčka, ktorá si slávnostnú plesovú atmosféru v historickej budove SND vychutná už po štvrtý raz, hoci po prvýkrát v úlohe moderátorky - hostiteľky.