Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Legendárny Komisár Rex sa nakrúca na severe Talianska v okolí Merana

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Veľmi pozitívne boli reakcie publika aj v súvislosti s jeho nástupcom Gedeonom Burkhardom v úlohe inšpektora Alexa Brandtnera.

Viedeň/Merano 26. februára (TASR) - Na severe Talianska sa v pondelok začalo s nakrúcaním nového kriminálneho príbehu s obľúbeným pomocníkom kriminalistov - komisárom Rexom, známym aj zo slovenských obrazoviek.

Tentoraz pôjde o príbeh v dĺžke celovečerného filmu, v ktorého centre je únos vnuka bohatého hoteliera zo severotalianskeho Merana. Práve v tomto meste a jeho okolí bude štáb pracovať pravdepodobne do konca marca.

Snímka vzniká v koprodukcii rakúskej verejnoprávnej televízie ORF s talianskou RAI a postavu šéfvyšetrovateľa v nej stvárni rakúsky herec Juergen Maurer (46), rodák z Klagenfurtu známy aj z javiska prvej rakúskej divadelnej scény - viedenského Burgtheatru.

Zrejme najpopulárnejším hereckým predstaviteľom seriálu bol Tobias Moretti v úlohe inšpektora kriminálnej polície Richieho Mosera v prvých troch sériách, ako aj prvých dieloch štvrtej série Komisára Rexa.

Veľmi pozitívne boli reakcie publika aj v súvislosti s jeho nástupcom Gedeonom Burkhardom v úlohe inšpektora Alexa Brandtnera, ktorý účinkoval od série č.4 až po sériu č.7 Komisára Rexa.

O ich nástupcoch v úlohách vyšetrovateľov v ďalších sériách seriálu sa už hovorilo výrazne menej.