Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Katarína Koščová vydáva letný singel na text Michala Horáčka

Katarína Koščová Foto: TASR/Karolína Lacová

Pieseň v českom jazyku s názvom Přes most bez punčoch vznikla v spolupráci s českým textárom Michalom Horáčkom pre jeho nový projekt Český kalendář.

Bratislava 26. júna (TASR) - Speváčka Katarína Koščová vydáva letný singel s názvom Přes most bez punčoch. Pieseň v českom jazyku vznikla v spolupráci s českým textárom Michalom Horáčkom pre jeho nový projekt Český kalendář. Projekt je spojením piesní, básní a divadla, ktorých spoločným motívom sú villonské balady napísané Michalom Horáčkom.

Katka so svojím klaviristom Danom Špinerom zhudobnila viacero Horáčkových textov, z ktorých si český textár a básnik vybral dva, už spomínanú letnú pesničku Přes most bez punčoch a vianočnú pieseň Štědrý večer.

„Je pre mňa nesmierne motivačné spolupracovať s niekým, ako je Michal Horáček. Pre mňa je jedným z najlepších textárov dnešnej doby. Som rada, že práve jeho text ma inšpiroval k vzniku naozaj veselej rytmickej pesničky, keďže v mojej tvorbe sa objavujú prevažne melancholické motívy,“ uviedla pre médiá Katka.

Pesnička Přes most bez punčoch si svoje miesto v projekte Český kalendář našla v mesiaci apríl. „Ale myslím si, že sa absolútne hodí aj na letné obdobie. Je v nej veľa slnka a je tak príjemne hravá,“ doplnila speváčka.

Prešovská rodáčka Katarína Koščová (1988) začínala so spevom spolu so svojou sestrou Veronikou v gospelovej formácii Heaven's Shore. Je víťazkou prvej série súťaže Slovensko hľadá SuperStar, ktorej finále bolo 16. apríla 2005. V závere júla 2005 vydala debutový album Ešte sa nepoznáme. V ankete Slávik za rok 2005 sa stala objavom roka. Druhý album s názvom Naboso vyšiel 30. októbra 2006, spolupracoval na ňom aj Martin Husovský, líder skupiny Komajota. Tretí album Nebotrasenie vydala 1. marca 2009. So sestrou Veronikou a jej manželom Martinom Husovským vydali v októbri 2009 album s názvom Uspávanky. Spolu so skupinou Neřež absolvovala v marci a apríli tohto roku úspešné koncertné turné.