Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Hviezdu Public Enemy, rapera Flava, zadržali pre domáce násilie

Flavor Flav Foto: TASR/AP

Polícia zadržala Flava pre domáce násilie a útok vražednou zbraňou, pričom ho umiestnila do vyšetrovacej väzby. Výšku prípadnej kaucie určí sudca.

New York 18. októbra (TASR) - Polícia v americkom Las Vegas zadržala v stredu hviezdu amerického rapu Flavora Flava - člena jednej z najstarších hiphopových skupín Public Enemy - pre podozrenie z útoku vražednou zbraňou po tom, ako jeho snúbenica nahlásila, že sa pobili. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Päťdesiattriročný raper, ktorého občianske meno je William Drayton Jr., sa podľa polície útokom nožom takisto vyhrážal synovi svojej partnerky.

Polícia zaznamenala volanie o pomoc v stredu v skorých ranných hodinách z bytu v Las Vegas, kde dvojica bývala a kde došlo k bitke.

Podľa AP polícia zadržala Flava pre domáce násilie a útok vražednou zbraňou, pričom ho umiestnila do vyšetrovacej väzby. Výšku prípadnej kaucie určí sudca.

Skupina Public Enemy, vyznačujúca sa rapom na politické a spoločenské témy, zaznamenala výrazný úspech na hudobnej scéne už v 80. rokoch minulého storočia albumami ako "Yo! Bum Rush the Show" a "It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back".

Ich komerčne najúspešnejšou platňou je nahrávka Apocalypse 91 The Enemy Strikes Black z roku 1991. Public Enemy vystúpili aj na tohtoročnom festivale Bažant Pohoda v Trenčíne.