Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Festival Žákovic Open bude prehliadkou domácej hudobnej scény

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Špecialitou Žákovic Open je futbalový zápas medzi fanúšikmi a  muzikantmi.

Bratislava 26. júla (TASR) – V piatok 27. júla privíta fanúšikov festival Kozel Žákovic Open v Trenčianskych Bohuslaviciach. Dvanásty ročník tohto dnes už tradičného podujatia ponúkne popredných interpretov domácej hudobnej scény.

Dvojdňový maratón hudby na hlavnom pódiu otvorí o 17. hodine trenčianska skupina Captain Slice, po nej sa postupne predstavia bratislavské trio Cellmates, Peter Lipa, Jan Kirschner, skupiny Para, Slobodná Európa a Vetroplach. V sobotu 28. júla otvorí program o 13. hodine domáca kapela Joyride, po nej prídu na hlavné pódium postupne bratislavská punkrocková skupina From Our Hands, Žena z lesoparku, Dorota Nvotová, dvojica Hafner and Beyuz, skupiny Zóna A, Vidiek, Hex, Polemic a Chiki liki tu-a.

Dvanásty ročník festivalu

Na druhom pódiu – FM stage sa v priebehu dvoch festivalových dní predstavia skupiny Walter Schnitzelsson, Lovely Pimps, Družina, Čad, Plastic Swans, Swan Bride, Offline, Hugo D Gen, Korben Dallas, Kubo Ursiny & Provisorium, Kasinos, Zlokot a Got Blue Balls.

"Dvanásty ročník festivalu bude opäť na dvoch pódiách, ten náš je iný ako veľké podujatia na letiskách či pri vodných nádržiach. Je to taký rodinný festival, je tu srdečná atmosféra, muzikanti sa miešajú s návštevníkmi a vytvárajú takto jeden veľký celok," povedal pre TASR šéf festivalu Tomáš Yxo Dohňanský.

Špecialitou Žákovic Open je futbalový zápas medzi fanúšikmi a  muzikantmi. "Vždy sme tento zápas hrali na futbalovom štadióne v  Bohuslaviciach, ale teraz sme si povedali, že to skúsime preniesť priamo do festivalového areálu. V sobotu doobeda, keď tam nie je žiaden koncert, si zahráme pred hlavným pódiom na malé bránky. Verím, že sa na tom ľudia zabavia a prídu na zápas pozrieť," dodal Yxo.