Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Česká speváčka a herečka B. Poláková vydáva album ZE.MĚ na vinyle

Barbora Poláková. Foto: TASR - Bohdan Kopčák

Druhý album, na ktorom fanúšikovia nájdu pesničky Po válce, Vono, plus ďalších desať piesní, ktoré vznikli rovnako ako debut v spolupráci s producentom Janom P. Muchowom.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Populárna česká speváčka a herečka Barbora Poláková vydáva album ZE.MĚ na vinyle. V poradí druhý album, ktorý vyšiel v marci v Supraphone, bol veľmi očakávaný, keďže Polákovej debut má na svojom konte viacero úspechov - dve ceny českej Akadémie populárnej hudby Anděl 2015 (v kategórii Objav a Pieseň roka), jeden z najúspešnejších českých klipov ku skladbe Nafrněná, zlatú i platinovú platňu vydavateľa.

Druhý album, na ktorom fanúšikovia nájdu pesničky Po válce, Vono, plus ďalších desať piesní, ktoré vznikli rovnako ako debut v spolupráci s producentom Janom P. Muchowom a tiež sa na ňom podieľal David Hlaváč, vyjde na vinyle 31. augusta.

Barbora Poláková prináša fanúšikom okrem vinylovej platne aj svoj e-shop, kde nielen priaznivci speváčky, ale aj milovníci módnych vychytávok nájdu kompletnú ponuku jej nového merchandise. Kolekcia, ktorá bola doposiaľ v predaji iba na vybraných koncertoch, vznikla v réžii štylistky Terezy Kytkovej, Vojtu Novotného (strih) a Lucie Tomiškovej (kresby) a je inšpirovaná aktuálnym albumom ZE.MĚ.

Nový merchandise bol vraj vytvorený od prvej do poslednej nitky v Českej republike a na rozdiel od obvyklých kapelových tričiek zaujme štýlovým dizajnom a spracovaním, ktoré poteší ruky aj oči. "Dokonca i látky sú tkané v Čechách, takže môžete mať istotu, že na výrobe sa nepodieľalo žiadne dieťa ani človek pracujúci v neľudských podmienkach," dodáva Poláková.

TASR informovala Adriána Čahojová, PR manažérka vydavateľstva Supraphon pre Slovenskú republiku.