Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Bratislavský detský zbor bodoval na medzinárodnej súťaži v Španielsku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Do zahraničia sa zbor opäť vráti koncom októbra. Vystúpi na koncerte česko-slovenskej vzájomnosti, ktorý sa koná v rámci osláv 100. výročia založenia Československej republiky.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Bratislavský detský zbor úspešne reprezentoval Slovensko na medzinárodnej súťaži speváckych zborov v Španielsku. Získal prvé miesto v kategórii folklór a strieborný diplom v kategórii sakrálna hudba. Informuje o tom slovenský rezort diplomacie. Súťaž sa konala minulý týždeň (11. - 16. 9.) v katalánskej Barcelone a meste Lloret de Mar.

Do zahraničia sa zbor opäť vráti koncom októbra. Vystúpi na koncerte česko-slovenskej vzájomnosti, ktorý sa koná v rámci osláv 100. výročia založenia Československej republiky. V decembri si ho budú môcť záujemcovia prísť vypočuť na vianočný koncert v Olomouci.

Bratislavský detský zbor existuje od roku 1962. Umeleckým vedúcim zboru je od roku 2007 Robert Tišťan. Okrem vlastných koncertov zbor spolupracuje s domácimi aj zahraničnými umelcami. V nedávnej minulosti koncertoval s Adamom Ďuricom, skupinou HEX či so Charlotte Gottovou na galakoncerte Karla Gotta.