Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Blesk na hudobnom festivale vo Švédsku zasiahol a zranil 17 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Blesk ľudí zasiahol počas hudobného festivalu Peace & Love neďaleko mesta Borlänge v strednej časti Švédska.

Štokholm 27. júna (TASR) - Sedemnásť návštevníkov festivalu museli v utorok odviezť do nemocnice s menšími zraneniami, keď ich zasiahol blesk počas hudobného festivalu Peace & Love neďaleko mesta Borlänge v strednej časti Švédska. Informovala o tom švédska webová stránka www.thelocal.se.

"Najprv sme videli zablysnutie a potom sme počuli naozaj ohlušujúci hrom. Ďalej si už pamätáme len príchod sanitiek," povedala jedna svedkyňa pre švédsky denník Dagens Nyheter.

Nikto však neutrpel vážne zranenia a všetci ranení boli pri vedomí, keď prišli sanitky. Hospitalizovaní ľudia sú podľa médií schopní normálne komunikovať a chodiť.

"Nemajú žiadne viditeľné zranenia. Držali v rukách dáždniky a iné predmety, ktoré vodia elektrinu," povedala predstaviteľka tamojšieho okresného úradu.

Blesk zasiahol ľudí v utorok popoludní približne o 15.00 h SELČ, krátko po začiatku hudobného podujatia.

Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií však festivalovú oblasť zasiahol viac než jeden blesk.

Hovorca festivalu Ronny Matsson uviedol, že hoci dosť husto pršalo, pred zásahom blesku nezaregistroval takmer žiadnu búrku.

Festival Peace & Love je vo Švédsku jednou z najväčších a najobľúbenejších hudobných udalostí a tohtoročné podujatie sa môže pochváliť hlavnými účinkujúcimi ako Rihanna, Roxette či Regina Spektor.