Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Speváčka Beyoncé vystúpi v Bratislave

Beyoncé Foto: TASR/AP Photo

Európsku časť svetového turné začne táto 31-ročná speváčka koncertom v Belehrade a sériu 24 európskych vystúpení ukončí 29. mája v Štokholme.

Bratislava 4. februára (TASR) – Do Bratislavy sa chystá ďalšia svetová spevácka hviezda Beyoncé Knowles. V rámci The Mrs. Carter Show World Tour sa predstaví 19. apríla na štadióne Ondreja Nepelu. Európsku časť svetového turné začne táto 31-ročná speváčka koncertom v Belehrade a sériu 24 európskych vystúpení ukončí 29. mája v Štokholme. TASR informoval Tomáš Marko z agentúry Vivien.

Speváčka a herečka Beyoncé Knowles (*1981, rodená Beyoncé Giselle Knowles, Houston, Texas) získala prvé úspechy ako členka skupiny Destiny's Child. Táto dievčenská vokálna formácia vznikla v roku 1990. V novembri 1997 mali v hitparáde prvú skladbu No, No, No. Vo februári 1998 vydali prvý štúdiový album Destiny's Child. V júli 1999 viedli prvýkrát americký rebríček so skladbou Bills, Bills, Bills. V singlovom rebríčku mali 13 skladieb, z nich štyri sa dostali až na prvé miesto, okrem Bills, Bills, Bills to boli Say My Name a Independent Women Part I v roku 2000 a Bootylicious v roku 2001. Vydali sedem albumov. Rozišli sa v roku 2005, v októbri 2005 vyšla hitová kompilácia #1's.

Na sólovej dráhe vydala Beyoncé v júni 2003 debutový album Dangerously In Love. Už ten prvý bol úspešný, dostal sa na prvé miesto v Spojených štátoch aj v Anglicku. Rovnako úspešný bol aj druhý album B'Day, ktorý vydala v septembri 2006. Tretí s názvom I Am...Sasha Fierce vydala v novembri 2008, aj ten sa dostal na prvé miesto. V singlovej TOP 40 hitparáde mala zatiaľ osemnásť skladieb, päť z nich na prvej pozícii. V novembri 2009 vyšiel jej live album I Am...Yours:An Intimate Performance At Wynn Las Vegas. V júni 2011 vydala štvrtý štúdiový album s číselným názvom „4“. Ten sa rovnako ako tri predošlé dostal na prvé miesto. Pri inaugurácii prezidenta Baracka Obamu spievala práve Beyoncé americkú štátnu hymnu.