Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Americká speváčka Madonna oslavuje 60. narodeniny

Madonna, archívna snímka. Foto: TASR/AP Photo

Životné jubileum sa rozhodla stráviť v historickom kráľovskom meste Marrákeš na západe Maroka.

Londýn 16. augusta (TASR) - Americká popová speváčka Madonna oslavuje vo štvrtok svoje 60. narodeniny. Životné jubileum sa rozhodla stráviť v historickom kráľovskom meste Marrákeš na západe Maroka.

"Kráčam v labyrinte mediny počas zvolávania k modlitbe," napísala Madonna na sociálnej sieti Instagram v predvečer svojho veľkého dňa. Na Facebooku zverejnila aj video z miestneho trhoviska, svoju fotografiu z hotelovej izby a tzv. selfie, na ktorej má na hlave tradičný fez s berberskými dekoráciami.

Pri tejto príležitosti spustila i charitatívnu zbierku pre svoju mimovládnu organizáciu Raising Malawi, ktorá podporuje siroty a deti v núdzi.



"Na svoje narodeniny si nemôžem priať lepší dar, než je spojenie mojej globálnej rodiny s touto krásnou krajinou a deťmi, ktoré to najviac potrebujú," uviedla Madonna, ktorá má adoptované štyri malawijské deti.

Madonna debutovala na hudobnej scéne v roku 1982 singlom Everybody, svoj eponymný prvý album vydala o rok neskôr. Odvtedy absolvovala desať koncertných turné a predalo sa viac než 300 miliónov jej nahrávok. Guinnessova kniha rekordov ju uvádza ako komerčne najúspešnejšiu hudobníčku všetkých čias.



V Británii mala Madonna viac albumov na prvej priečke rebríčkov než akákoľvek iná speváčka, pričom v tejto bilancii ju prekonávajú iba The Beatles a Elvis Presley, pripomína stanica BBC.

Časopis Forbes vlani odhadol výšku jej majetku na 580 miliónov dolárov, čo z nej robí najbohatšiu hudobnú umelkyňu so sídlom v USA. Madonna v súčasnosti žije v portugalskej metropole Lisabon a pripravuje nový album.