Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Krimi

Polícia zatkla muža podozrivého z držania rukojemníkov v Ede

Na snímke polícia počas zásahu v holandskom Ede v sobotu 30. marca 2024. Foto: TASR/AP

Polícia medzičasom informovala, že všetci rukojemníci boli oslobodení.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Amsterdam 30. marca (TASR) - Holandská polícia v sobotu zatkla muža s kuklou na hlave, ktorý vyšiel z baru v centre mesta Ede, kde boli zadržiavaní štyria rukojemníci. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP.

Polícia medzičasom informovala, že všetci rukojemníci boli oslobodení. Predtým z podniku vyšli traja tínedžeri, ktorí mali oblečené odevy s logom baru.

"Posledný rukojemník bol práve prepustený. Jedna osoba bola zatknutá. V tejto chvíli nemôžeme poskytnúť viac informácií," oznámila polícia na sociálnej sieti X. Incident trval približne šesť hodín. Nie je bezprostredne jasné, či sa niekto zranil.
Na snímke hasiči na mieste incidentu v holandskom Ede v sobotu 30. marca 2024.
Foto: TASR/AP


Podnik Café Petticoat sa nachádza v centre mesta Ede, približne 85 kilometrov juhovýchodne od Amsterdamu. Na miesto boli v sobotu ráno privolané špeciálne policajné útvary aj hasiči. Z okolia podniku tiež evakuovali asi 150 domov a uzavreli centrum mesta. Zároveň požiadali verejnosť, aby sa k podniku nepribližovala.

Podľa holandských médií do podniku pred uzávierkou vstúpil ozbrojený muž a vyhrážal sa, že ho vyhodí do vzduchu. Polícia neskôr tvrdila, že zatiaľ neexistujú žiadne náznaky teroristického motívu.

Železničná spoločnosť NS na svojej webstránke tiež informovala o zrušení spojov z a do mesta Ede.