Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Krimi

Thajsko požiadalo Interpol o pomoc pri pátraní po páchateľovi útoku

Na snímke zo 17. augusta 2015 muž v žltom tričku krátko pred výbuchom bomby neďaleko svätyne v Bangkoku. Hovorca miestnej polície generál Prawut Thavornsiri informoval, že tento muž je pravdepodobne podozrivý z výbuchu bomby, pri ktorej zahynulo najmenej 22 ľudí pred hindiustickou svätyňou v centre thajskej metropoly. Foto: TASR/AP

Podozrenie padá na mladého muža, ktorého zachytila priemyselná kamera, ako tesne pred výbuchom ukladá do preplnenej svätyne batoh.

Bangkok 20. augusta (TASR) - Thajská vláda požiadala Interpol o pomoc pri pátraní po páchateľovi bombového útoku, ktorý v pondelok v bangkockej svätyni pripravil o život 20 ľudí. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Vojenská vláda sa spočiatku zdráhala spolupracovať na prípade so zahraničím, pričom thajský premiér Prajut Čan-o-Ča uviedol, že ide o vnútornú záležitosť krajiny. Bangkok napokon Interpolu poskytol zábery podozrivého muža.

K zodpovednosti za tento najhorší bombový útok v dejinách Thajska sa dosiaľ neprihlásila žiadna skupina a polícia neurčila jeho motív. Thajská vláda však tvrdí, že incident bol zameraný na podkopanie ekonomiky krajiny.

Podozrenie padá na mladého muža, ktorého zachytila priemyselná kamera, ako tesne pred výbuchom ukladá do preplnenej svätyne batoh. Hinduistická svätyňa Erawan v centre Bangkoku je obľúbeným cieľom turistov zo zahraničia.

Polovicu obetí výbuchu tvoria cudzinci, ďalších viac ako 120 ľudí utrpelo zranenia. Thajská polícia zároveň vypísala odmenu v prepočte vyše 25.000 eur za informácie, ktoré by jej pomohli zadržať podozrivého zo záznamu.