Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Krimi

Opitý muž sa snažil ukradnúť nepojazdné auto

Miesto činu. Foto: Polícia

Z auta vytekali prevádzkové kvapaliny, ktoré poškodili príjazdovú cestu i odstavnú plochu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Sabinov 2. mája (TASR) - V Lipanoch v okrese Sabinov sa v pondelok (29. 4.) 41-ročný muž pod vplyvom alkoholu snažil ukradnúť auto, s ktorým narazil do budovy i do oplotenia. Pri dychovej skúške mu namerali 1,9 promile alkoholu. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová TASR informovala, že polícia v tomto prípade vedie trestné stíhanie pre trestný čin krádeže a pre trestný čin poškodzovania cudzej veci.

Muž mal vstúpiť na pozemok jednej z miestnych firiem a vojsť do neuzamknutého, no v tom čase nepojazdného auta. Vo vozidle sa nachádzali kľúče a snažil sa ho podľa polície ukradnúť. "Auto musel opakovane štartovať, pričom s ním narazil do budovy firmy, do oplotenia a ušetrený nebol ani kvetináč," priblížila Ligdayová.

Z auta vytekali prevádzkové kvapaliny, ktoré poškodili príjazdovú cestu i odstavnú plochu. "Majiteľovi firmy vznikla škoda približne 10.000 eur a majiteľovi vozidla približne 5000 eur," spresnila hovorkyňa. Muža obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia.