Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Vo Veľkých Kapušanoch otvorili priestor na aktivity pre deti a rodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Program sa bude konať každý druhý štvrtok a jeho súčasťou budú aj vzdelávacie podujatia, ktoré budú pripravovať odborníci z rôznych oblastí.

Veľké Kapušany 6. marca (TASR) - Mesto Veľké Kapušany otvára nový priestor pre deti a ich rodičov s názvom Ťapuškovo. Ide o pilotný program určený na podporu vzdelávania a interakcie najmladších obyvateľov mesta. Ako TASR informovala Gabriela Fedičová, manažérka kancelárie primátora, fungovať bude pri mestskom kultúrnom stredisku a knižnici a pravidelne v ňom budú organizovať rôzne aktivity.

"Cieľom bolo vytvoriť priestor a možnosti pre deti, ktoré sú doma s rodičmi, ale pripravujú sa na nástup do predškolského alebo školského prostredia," uviedla Fedičová. Ťapuškovo spolupracuje s miestnymi materskými školami P. O. Hviezdoslava a LNT - Magyar Óvoda.

Program sa bude konať každý druhý štvrtok a jeho súčasťou budú aj vzdelávacie podujatia, ktoré budú pripravovať odborníci z rôznych oblastí. Fedičová spomenula, že "v marci sa deti môžu tešiť na dve stretnutia, ktoré sa zamerajú na tému Jar na lúke." Prvé stretnutie sa uskutoční 7. marca a bude určené pre deti od dvoch do piatich rokov.