Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

V Dobšinej došlo k viacerým zmenám, zástupcom primátora sa stal R.Žori

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Poslanci mesta na základe výsledkov výberového konania vymenovali do funkcie riaditeľa Technických služieb mesta Dobšiná Karola Nohavičku, zmeny nastali aj vo vedení mestskej polície.

Dobšiná 5. marca (TASR) - V mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Dobšinej došlo po odchode primátora Jána Slováka k viacerým zmenám. Mandátu sa vzdali traja mestskí poslanci, menilo sa zloženie komisií MsZ a k zmenám došlo aj vo vedení mestskej polície. MsZ sa na svojom zasadnutí, ktoré sa konalo v stredu (28. 2.), venovalo aj zmenám v dozorných radách mestských organizácií.

K zmenám v meste Dobšiná došlo po odchode dlhoročného primátora mesta Jána Slováka, ktorý sa koncom januára zo zdravotných dôvodov vzdal funkcie. Zastupujúcim primátorom mesta sa stal Karol Horník, ktorý si za svojho zástupcu vybral Radovana Žoriho.

Mandátu poslanca MsZ sa začiatkom roka vzdali poslanci Pavol Fajdek a Martin Lipták a poslankyňa Mária Hutníková. Februárové zasadnutie v Dobšinej sa preto začalo zložením sľubu nových poslancov Milana Priatku a Jozefa Kušniráka, tretím náhradníkom sa má stať Miroslav László. "Zo zdravotných dôvodov sa nemohol zúčastniť, sľub poslanca zloží na nasledujúcom zasadnutí," priblížil pre TASR prednosta Mestského úradu Dobšiná Pavol Burdiga.

MsZ v Dobšinej sa na zasadnutí po odchode trojice poslancov venovalo aj zmenám v jednotlivých komisiách, voľbe nového člena mestskej rady či personálnym otázkam v dozorných radách Podniku služieb mesta Dobšiná, Mestských lesoch Dobšiná a mestskej spoločnosti Dobschau. Mestskí poslanci tiež schválili vyhlásenie výberového konania na funkciu konateľa spoločnosti Podnik služieb mesta Dobšiná.

Poslanci mesta na základe výsledkov výberového konania vymenovali do funkcie riaditeľa Technických služieb mesta Dobšiná Karola Nohavičku, zmeny nastali aj vo vedení mestskej polície. MsZ na návrh zastupujúceho primátora Karola Horníka odvolalo z funkcie doterajšieho náčelníka Jaroslava Plačka, do čela mestskej polície mestskí poslanci vymenovali Stanislava Grančáka.