Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Vo Fekišovciach sa štyria poslanci vzdali mandátu

Na snímke obecné zastupiteľstvo vo Fekišovciach. Foto: SCR/Youtube

Máme šiestich náhradníkov, uviedla starostka obce Fekišovce. Podobnú situáciu v obci zažili aj v minulosti.

Fekišovce 17. januára (TASR) – Štyria z piatich poslancov obce Fekišovce v Sobranskom okrese sa vzdali svojho mandátu. Urobili tak písomne v stredu 16. januára. Pre TASR to potvrdila jej starostka Miloslava Fedorová.

"Máme šiestich náhradníkov," uviedla. Podľa jej slov podobnú situáciu v obci zažili aj v minulosti. "Bolo to okolo roku 2004," poznamenala. Fedorová uviedla, že išlo o poslancov, ktorí nechceli spolupracovať s bývalým starostom. Vtedy na ich miesta nastúpili náhradníci.


Ako TASR informoval hovorca Združenia miest a obcí Slovenska Michal Kaliňák, v takomto prípade nemá starostka inú možnosť, len zobrať na vedomie rozhodnutie poslancov a na tieto štyri voľné mandáty nastúpia náhradníci. "Čo znamená, že sú to ďalší z kandidátov na poslancov, ktorí v minulých voľbách získali najvyšší počet hlasov po týchto štyroch, ktorí odchádzajú," vysvetlil.

Pokračoval, že ak by zostal niektorý mandát neobsadený, v tom prípade je to priestor na doplňujúce komunálne voľby. "A výlučne už iba k tomu mandátu, ktorý by bol voľný a na ktorý by nebol žiadny náhradník," uzavrel.