Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Košický kraj

V Košiciach horelo v uplynulých dňoch päť áut

Horiace auto v štokholmskej štvrti Kista počas pouličných nepokojov. Foto: TASR/AP

Výška škody zatiaľ nebola vyčíslená, avšak čo sa týka jednotlivých vozidiel, pohybuje sa v rozmedzí od 1000 do 20.000 eur.

Košice 19. apríla (TASR) - Polícia zaznamenala v uplynulých dňoch v Košiciach päť požiarov motorových vozidiel, pri ktorých došlo k poškodeniu celkovo deviatich vozidiel.

"Aj keď oficiálne stanovisko HaZZ k príčine vzniku požiarov doteraz vypracované nebolo, dá sa predpokladať, že ide o úmyselné založenie požiaru. Vo všetkých prípadoch prebieha vyšetrovanie, aj keď v jednom z nich nebolo oficiálne podané trestné oznámenie zo strany poškodeného. V ďalších štyroch išlo o osobné motorové vozidlá, ktoré boli prevádzkyschopné, a ktoré patria konkrétnym fyzickým osobám. Jedno bolo odhlásené vozidlo, ktorého stav nebol spôsobilý na jazdu po cestnej komunikácii," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Výška škody zatiaľ podľa jej slov nebola vyčíslená, avšak čo sa týka jednotlivých vozidiel, pohybuje sa v rozmedzí od 1000 do 20.000 eur. "Polícia vedie vyšetrovanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci a v jednom prípade aj za trestný čin porušovania domovej slobody," vysvetlila.

Podľa krajskej policajnej hovorkyne páchateľ zatiaľ zistený nebol, polícia však na objasnení skutkov pracuje.