Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Polícia pre kontroly na alkohol uzavrela Gelnicu a Veľké Kapušany

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zvýšený počet policajtov obsadil všetky vjazdy a výjazdy v oboch mestách už od 5.00 h.

Gelnica/Veľké Kapušany 7. marca (TASR) - Dopravno-bezpečnostná policajná akcia zameraná na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu vodičov sa vo štvrtok od skorých ranných hodín konala na vjazdoch a výjazdoch miest Gelnica a Veľké Kapušany v okrese Michalovce. "Celkovo dnes policajti počas dvoch hodín trvania akcie vykonali v oboch mestách takmer 2000 dychových skúšok a odhalili v meste Veľké Kapušany troch vodičov, ktorých dychová skúška mala pozitívny výsledok," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Prvý prichytený vodič mal v dychu 0,60 promile, opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu (0,67 promile). Druhý vodič "nafúkal" 0,42 promile a tretí 0,44 promile. "Všetci traja vodiči tak svoju jazdu ukončili predčasne, vodičský preukaz im bol na mieste zadržaný, ďalšia jazda zakázaná a o ich ďalšom osude rozhodne správny orgán," uviedla hovorkyňa.

Zvýšený počet policajtov obsadil všetky vjazdy a výjazdy v oboch mestách už od 5.00 h. Podobne tomu bolo pri februárovej akcii v mestách Moldava nad Bodvou v okrese Košice-okolie a Kráľovský Chlmec v okrese Trebišov.

Zároveň vo štvrtok v Rožňave krátko po 9.30 h zastavili príslušníci železničnej polície 27-ročného vodiča osobného vozidla zn. Citroën. Výsledok dychovej skúšky u neho bol 1,90 promile a opakovaná skúška až 3,29 promile. Muža čaká obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a o jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd.

"Na základe dnešných výsledkov, ale i výsledkov bežných kontrol, ktoré potvrdzujú, že takmer denno-denne odhalia policajti na cestách Košického kraja vodiča pod vplyvom alkoholu, bude polícia v Košickom kraji v akciách zameraných na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu vodičov pokračovať aj naďalej," uviedla Ivanová. Mestá, kde sa budú kontroly vykonávať, budú naďalej vyberané náhodne a tak, aby neboli vopred známe.