Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Obvinili osobu, ktorá mala spôsobiť požiar v košickej nemocnici

Snímka po požiari v UNLP v Košiciach 7. marca 2024. Pre požiar v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura Košice vo štvrtok ráno evakuovali pacientov. Foto: TASR - František Iván

Polícia vzniesla obvinenie z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Košice 10. marca (TASR) - Polícia obvinila osobu, ktorá mala spôsobiť požiar v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach. V prípade dokázania viny hrozí tejto osobe trest odňatia slobody v trvaní desať až 15 rokov. Košická krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.



Polícia vzniesla obvinenie z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia. "Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinenej osoby do vyšetrovacej väzby," priblížila polícia. Podľa informácií TV Joj košický mestský súd návrhu prokurátora na vzatie obvineného do väzby vyhovel.

Požiar v UNLP so silným zadymením vypukol 7. marca zhruba hodinu po polnoci na I. psychiatrickej klinike, ktorá sa nachádza na štvrtom poschodí nemocnice na Triede SNP. Uhasiť sa ho podarilo skoro ráno. Z monobloku evakuovali 404 zo 766 ľudí. Podľa hasičov sa pri požiari v dôsledku nadýchania splodín zranilo deväť ľudí, výšku priamej škody predbežne určili na 100.000 eur. Nemocnica funguje po požiari bez obmedzení.