Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Košický kraj

V Košiciach za koľajami dokopali mladíci 37-ročného muža a okradli ho

Ilustračné foto. Foto: imhd.sk

Po chvíli ho jeden z obvinených začal prehľadávať a z vrecka mu vytiahol peňaženku. Potom mu z chrbta strhol ruksak.

Košice 18. apríla (TASR) - Policajný kriminálny vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach obvinil zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva dvoch Košičanov. Ide o 27-ročného Ladislava a 18-ročného Pavla, ktorí 12. apríla dopoludnia za koľajami na ulici Pri bitúnku v Košiciach fyzicky napadli 37-ročného Košičana. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

"Jeden z obvinených mužov doňho kopol. Keď poškodený muž spadol na zem, obaja na neho zaútočili a začali doňho kopať. Po chvíli ho jeden z obvinených začal prehľadávať a z vrecka mu vytiahol peňaženku. Potom mu z chrbta strhol ruksak. Útočníci následne z miesta činu utiekli," vysvetlila Mésarová.

Krádežou 450 eur, osobných dokladov, dokladov od vozidla, okuliarov a iných vecí mužovi spôsobili škodu, ktorá bola predbežne vyčíslená na 560 eur. Zároveň mu podľa krajskej policajnej hovorkyne spôsobili ľahké zranenia s predbežnou dobou liečenia do siedmich dní.

"Ešte v ten deň popoludní oboch podozrivých mužov policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov oboch podozrivých vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil zo zločinu lúpeže, za ktorý im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodala Mésarová s tým, že obaja obvinení sú stíhaní väzobne.