Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Košický kraj vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí na dotácie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Žiadosti je možné predkladať do 5. apríla 2024.

Košice 10. marca (TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí na dotácie pre rok 2024. Tento rok sa prerozdelí na verejnoprospešné projekty v rámci dotačnej schémy suma 600.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa KSK Katarína Strojná.

"Kraj už v minulosti podporil z dotácií viaceré užitočné projekty, ktoré prispeli k rozvoju vidieka, životného prostredia, športu, sociálnych vecí a ďalších oblastí. Teší ma, že oproti minulému roku sa nám tento rok podarilo nájsť o niečo štedrejší obnos finančných prostriedkov, ktorých alokácia bude spravodlivo rozdelená podľa počtu obyvateľov v konkrétnom okrese," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Žiadosti je možné predkladať do 5. apríla 2024. Dotáciu v rámci tejto výzvy možno poskytnúť právnickej osobe a fyzickej osobe - podnikateľovi, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území Košického kraja alebo ktoré tu pôsobia a vykonávajú svoju činnosť alebo poskytujú služby obyvateľom kraja. Táto výzva nie je podľa Strojnej určená pre organizácie v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti.

"Výška finančných prostriedkov pre tento rok je v sume 600.000 eur, ktoré sú alokované medzi okresy Košického kraja podľa počtu obyvateľstva. Minimálna výška podpory na jeden projekt je 1000 eur, maximálna 10.000 eur. Dotácia predstavuje maximálne 90 percent celkových oprávnených výdavkov projektu, žiadateľ musí pokrývať svojou spoluúčasťou minimálne desať percent.

Ako povedala Strojná, zámery úspešných projektov by mali zlepšiť kvalitu života obyvateľov kraja v siedmich oblastiach - životné prostredie, rozvoj vidieka, šport, sociálne veci a zdravotníctvo, kultúra, podpora vzdelávania, vedy, výskumu a cirkev a náboženstvo.

Viac informácií je zverejnených na webstránke kraja web.vucke.sk.