Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Prvý cyklobus začne v Košiciach premávať v sobotu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Cyklobus bude premávať počas voľných dní do nedele 4. novembra na linke 14J, okrem posledného večerného spoja linky o 20.29 h.

Košice 21. septembra (TASR) - Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) počas Európskeho týždňa mobility spúšťa prevádzku cyklonosičov na linke 14. TASR o tom informovala hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová. Verejnosť môže cyklobus začať využívať od soboty (22.9.)

„Cyklobus bude premávať počas voľných dní do nedele 4. novembra na linke 14J, okrem posledného večerného spoja linky o 20.29 h. Nástup a výstup s bicyklom je možný len na zastávkach Havlíčkova, Alpinka a Jahodná, chata," spresnila Karaffová.

Ako pripomenula, ústrednou témou Európskeho týždňa mobility pre rok 2018 je slogan „Kombinuj a choď!", ktorý vyzýva k využívaniu rôznych druhov dopravy a ich vzájomného kombinovania. Ideálnym naplnením vízie kampane je prepojenie variabilného a zároveň ekologického spôsobu cestovania so zdravým životným štýlom. DPMK podľa jej slov zavádza cyklobus v zmysle podpory tejto myšlienky a skvalitnenia svojich služieb.

DPMK upozorňuje, že bicykel je v zmysle tarify považovaný za batožinu. „Hneď prvú jazdu cyklobusom si ale Košičania užijú bezplatne. V sobotu 22. septembra je v rámci Svetového dňa bez áut doprava v MHD zadarmo," dodala Karaffová.

„Uvedomujeme si potrebu neustáleho zlepšovania prepravných možností, preto som presvedčený, že o novú službu bude zo strany verejnosti záujem a cyklonosiče na linke 14 budú plne využívané," uviedol generálny riaditeľ DPMK Richard Majza.