Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Bohovia egyptskej mytológie ožívajú v Kronike Cartera Kana

Foto: Fragment

Objavte staroveký Egypt zblízka, jeho mágiu, dobro i zlo a pripojte sa k dobrodružnej výprave súrodencov Kanovcov.

Bratislava 13. júna (TERAZ.sk) – Vydavateľstvo Fragment prináša ďalšiu strhujúcu sériu od obľúbeného autora Ricka Riordana! Prvá časť série s názvom Červená pyramída prenesie čitateľa do starovekého Egypta a zoznámi ho s mágiou a mocou egyptských bohov.

Rick Riordan dokázal svoje majstrovské umenie už v bestselleri Percy Jacskon, v ktorom čitateľov zoznámil s gréckou mytológiou. Tentoraz prenesie čitateľa do Egypta a odhalí mu tajomstvá, ktoré ukrýva. Spolu s hlavným hrdinom Carterom Kanom a jeho sestrou Sadie spoznajú zblízka krutých aj milosrdných egyptských bohov.

Autor svojím rozprávaním vtiahne čitateľa do deja a okamžite ho pripúta v kresle, kde bude čítať stránku za stránkou s napätým očakávaním ďalších udalostí. Čaká ho napínavé pátranie po stratenom otcovi, útek pred temnými silami zla a snaha o záchranu sveta. Popri tom sa dozvie mnohé veci z egyptskej kultúry a histórie.

Červená pyramída sa udržala viac ako rok v rebríčku New York Times bestseller v kategórii beletrie pre deti a mládež. V USA bolo predaných 1 872 661 výtlačkov! Rick Riordan bol zvolený v ankete Children´s Choice Book Awards zloženej z 500 000 detských čitateľov za autora roka.