Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

KHL: Kchun-lun sa do Pekingu presunie až na záverečné dva zápasy ZČ

Na archívnej snímke hokejisti čínskeho účastníka KHL Červená hviezda Kchun-lun. Foto: TASR/AP

Pôvodne sa mali v hlavnom meste Číny uskutočniť stretnutia už v decembri.

Šanghaj 15. novembra (TASR) - Účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Červená Hviezda Kchun-lun odohrá zápasy v Pekingu až na konci februára. Pôvodne sa mali v hlavnom meste Číny uskutočniť stretnutia už v decembri.

Červená hviezda odohrala všetky doterajšie domáce súboje v prebiehajúcej sezóne KHL v Šanghaji. "Bohužiaľ nemáme vlastnú arénu. Kchun-lun je rukojemníkom v tejto situácii. Dohodli sme sa, že v septembri, októbri a v novembri budeme hrať v Šanghaji, potom sa presunieme do Pekingu na zvyšné tri mesiace. Majitelia arény v Pekingu si však uvedomili, že majú iné aktivity a môžu nám poskytnúť halu len na zápasy, nie na tréningy. Preto odohráme v Pekingu len záverečné dva zápasy základnej časti," uviedol pre portál championat.ru prezident klubu Raitis Pilsetnieks.

Klub z Číny by chcel túto situáciu vyriešiť postavením vlastnej haly. "V Pekingu by si v našej prvej sezóne prenajal halu s touto cenou iba blázon. Minulý rok sme hneď vedeli, že tam hrať nebudeme. Pred novou sezónou však naše vedenie dosiahlo dohodu s arénou za bežné ceny, všetko bolo v poriadku, ale napokon je všetko inak. Prioritou je basketbal, koncerty, ale nie hokej. V tejto sezóne chodí v Šanghaji na Kchun-lun viac ľudí, ale keby sme vedeli, že tu budeme hrať celú sezónu, zariadili by sme sa inak. V okolí mesta sú plagáty, na ktorých je napísané, že tu budeme hrať do konca novembra. Teraz sa všetko zmenilo za dva týždne. Pre nás ako klub je ťažké rozvíjať marketing v takýchto podmienkach. Usilujeme sa, aby sme mali vlastnú arénu. Možno nie s kapacitou 10- alebo 15-tisíc, ale aby sme v Pekingu mali aspoň nejakú menšiu," dodal Pilsetnieks.