Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

Pád vetroňa v Martine neprežil zhruba 60-ročný muž

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Policajná hovorkyňa doplnila, že bližšie informácie k prípadu poskytnú, keď to dovolí situácia.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Martin 5. mája (TASR) - Obeťou sobotňajšej (4. 5.) nehody vetroňa v Martine je zhruba 60-ročný muž. TASR o tom informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová.


"Záchranári mohli na mieste, žiaľ, už len skonštatovať exitus," dodala hovorkyňa.

K pádu bezmotorového lietadla došlo podľa prvotných informácií z tiesňovej linky 112 v sobotu v katastri mesta Martin. Hasiči uviedli, že vetroň spadol na trafostanicu. "Po páde sa malo lietadlo vznietiť," priblížila žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová s tým, že na miesto nehody smerovali aj pracovníci Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru.

Situáciu na mieste komplikoval požiar. Zasahovali všetky záchranné zložky. Policajná hovorkyňa doplnila, že bližšie informácie k prípadu poskytnú, keď to dovolí situácia.



Leteckú nehodu v Martine vyšetruje polícia, začala trestné stíhanie


Leteckú nehodu, ktorá sa stala v sobotu (4. 5.) v Martine, vyšetruje polícia. Začala trestné stíhanie. TASR o tom v nedeľu informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Dodala, že na mieste nehody vyhasol život 62-ročného muža. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za prečiny usmrtenia, všeobecného ohrozenia a tiež poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. "Ďalšie okolnosti a príčiny pádu bezmotorového lietadla sú predmetom vyšetrovania," podotkla Kremeňová.

K nehode vetroňa došlo v katastri mesta Martin. Hasiči konkretizovali, že spadol na trafostanicu. Po páde sa malo lietadlo vznietiť. Na mieste nehody zasahovali všetky záchranné zložky.

Výberová chronológia leteckých havárií na území SR od roku 2018



2018

12. mája - Viaceré poranenia pilota si vyžiadala nehoda vetroňa, ktorý sa v Holíči v okrese Skalica zrútil krátko po štarte.



7. júla - Pri Prešove v katastri mesta Veľký Šariš, časť Kanaš havaroval malý vrtuľník. Nehoda si vyžiadala jednu obeť.



10. októbra - Medzi Sliačom a Kováčovou sa zrútilo cvičné vojenské lietadlo L-39. Príčinou pádu bolo zlyhanie motora. Dvojčlenná posádka sa katapultovala, nebola v ohrození života.


2019

28. septembra - Pri Zlatých Moravciach spadlo stíhacie lietadlo MiG-29. Pilot sa katapultoval.


2021

27. augusta - V katastri obce Mokrý Háj v okrese Skalica sa zrútilo malé štvormiestne lietadlo. V čase nehody sa v lietadle nachádzali tri osoby, ktoré zasahujúci hasiči našli bez známok života.


2022

26. apríla - Život oboch pilotov si vyžiadala zrážka dvoch vetroňov nad vrchom Končiar v katastri obce Trebostovo v okrese Martin.



12. júna – Pád malého lietadla v okrese Nové Zámky v lokalite Nový Gúg si vyžiadal jednu obeť. Druhá osoba bola v kritickom stave.



7. júla - Malé motorové lietadlo spadlo medzi Cigľom a Lehotou pod Vtáčnikom, okres Prievidza. Podľa polície pilot nebol v ohrození života.



6. septembra - Malé lietadlo spadlo v katastri Petrovíc v okrese Bytča. Pri páde sa zranili dvaja muži.


2023

22. februára - Pri obci Trenčianske Stankovce v okrese Trenčín havarovalo motorové lietadlo, nehodu neprežili štyria ľudia.



18. mája - Malé lietadlo zmizlo z radarov na Orave. Trosky lietadla sa našli na druhý deň v katastri obce Novoť v okrese Námestovo. Pilot nehodu neprežil.



4. júna - Pri Dolnom Hričove spadlo malé lietadlo. Pilot zahynul.



29. augusta - Pri páde malého športového lietadla pri obci Podhorany v okrese Nitra zomreli dvaja ľudia.



1. októbra - V senickej mestskej časti Čáčov spadlo malé lietadlo. Nehoda si vyžiadala dve obete.