Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

NIKÉ LIGA: FC Spartak Trnava zdolal MFK Ružomberok 1:0

Na snímke radosť hráčov Spartaka po strelení gólu. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Trnava je v tabuľke priebežne druhá, Ružomberok piaty.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Trnava 4. mája (TASR) - Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili v zápase 8. kola nadstavby Niké ligy v skupine o titul nad MFK Ružomberok 1:0. Súperovi tak odplatili prehru z pohárového finále a prerušili s ním nepriaznivú sériu bez víťazstva v lige. TRnava je v tabuľke priebežne druhá, Ružomberok piaty.

Trnava bola v prvom polčase aktívna, vypracovala si viacero dobrých príležitostí a v 27. minúte sa tešila z gólu, keď Procházka rozohral roh na Koštrnu, ten ideálnym centrom našiel Zeljkoviča, ktorý hlavičkou prekonal Ťapaja. Stretnutie sa mohlo zlomiť v 38. minúte, keď Ďuriš v súboji o loptu udrel lakťom Malého a po intervencii videorozhodcu ukázal hlavný arbiter trnavskému útočníkovi červenú kartu. Červeno-čierni sa po tomto momente stiahli, bránili výsledok a nechali hrať Ružomberčanov, ktorí na prekonanie pozornej defenzívy nevedeli nájsť recept.

FC Spartak Trnava – MFK Ružomberok 1:0 (1:0)

Gól: 27. Zeljkovič. Rozhodovali: Očenáš – Jekkel, Pacák, ŽK: Tučný, Mojžiš, Lavrinčík, ČK: 38. Ďuriš (Spartak), 3117 divákov.

Spartak: Takáč – Koštrna, Štetina, Ujlaky, Mikovič (90+. Poznar) – Zeljkovič – Azango (66. Bainovič), Ofori (46. Paur), Procházka (90+. Bolaji), Daniel (46. Šulek) – Ďuriš
Ružomberok: Ťapaj – Domonkos, Gabriel, Malý, Mojžiš (46. Chrien), Tučný (74. Šefčík) – Gerec, Múdry, Zsigmund (46. Lavrinčík), Chobot (82. Maslo) – Jackuliak (46. Boďa)


Hlasy po zápase:

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Prvé, čo som si povedal, že my nemôžeme mať normálny zápas s Ružomberkom, vždy sa niečo prihodí, teraz to bola červená karta. Chalani sa po pohári zmobilizovali, vedeli, aký dôležitý je pre nás tento zápas. Výborne k tomu pristúpili, mali sme tam zakončenia, nakoniec sme to zlomili gólom po štandardke. Červená karta bola úplne zbytočná, chalani to ale odmakali, odpracovali, dodržali taktiku, pozície, pridali svoju skúsenosť. Konečne sme to zlomili na našu stranu a máme dôležité body do tabuľky.
Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Bohužiaľ sme neodohrali dobré stretnutie. Ukázalo sa, že keď nemáme stopercentné nastavenie a prístup niektorých, tak takéto zápasy nemôžeme zvládať. Treba priznať, že Spartak bol dobre pripravený, viac od začiatku chcel. Aj keď nám zápas nahral vylúčením, neboli sme schopní nič vymyslieť, dostať sa do ich šestnástky, bolo to bez nápadu, invencie, všetko nám trvalo. Škoda, že sme premárnili takú šancu, mohli sme tu urvať viac. Ale Spartak dobre bránil, bol živý, hrali aktívne, kvalitne, stopercentne si to zaslúžia.