Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Hokej

Slovan Bratislava prehral so Salavatom Julajev Ufa 3:4 po predĺžení

Na snímke brankár Barry Brust (Slovan) po treťom inkasovanom góle počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava - Salavat Julajev Ufa 2. októbra 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Belasí tak zaznamenali tretiu domácu prehru v rade a v tabuľke Západnej konferencie sú so ziskom 20 bodov na 11. priečke.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom zápase KHL na zimnom štadióne Ondreja Nepelu so Salavatom Julajev Ufa 3:4 po predĺžení, keď o víťazstve hostí rozhodol 43 sekúnd pred koncom nadstavby Alexander Loginov. "Belasí" tak zaznamenali tretiu domácu prehru v rade a v tabuľke Západnej konferencie sú so ziskom 20 bodov na 11. priečke.

"Belasí" najmä zásluhou brankára Barryho Brusta ustáli počiatočný tlak súpera a v 12. minúte otvorili skóre zásluhou Milana Bartoviča. V druhej tretine domáci kruto pykali za nekoncentrovanosť a chyby v obrane a v rýchlom slede trikrát inkasovali. Nezložili však zbrane a v treťom dejstve po zvýšenej aktivite vyrovnali zásluhou premiérového gólu Radovana Puliša v KHL a gólovej dorážke kapitána Tomáša Surového. V predĺžení rozhodol o dvoch bodoch pre Ufu Loginov. Domáce trápenie Slovanistov sa tak ešte viac prehĺbilo, pred vlastnými fanúšikmi vyhrali iba tri z jedenástich duelov.

Na snímke tréner Slovana Miloš Říha počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava - Salavat Julajev Ufa 2. októbra 2015 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann


Zverenci trénera Miloša Říhu zakončia domácu šnúru nedeľňajším súbojom s Metallurgom Magnitogorsk (17.30 h).

V úvodnej tretine diktovali tempo hry hostia, ale hoci si vytvorili solídny počet šancí, zlyhávali v koncovke. Oporou Slovana bol brankár Brust, ktorý postupne zlikvidoval tutovku Makarova, strelu Soina i ďalšiu príležitosť Makarova, ktorý nebezpečne tečoval puk počas presilovky Ufy. Domáci nápor súpera ustáli a v 12. minúte z ničoho-nič udreli. Po nádhernej kombinácii zužitkoval Viedenského prihrávku Bartovič a Slovan viedol. Ufa sa snažila o okamžitú odpoveď, ale aj Prochorkin stroskotal na Brustovi.

Na snímke vľavo Václav Nedorost (Slovan), vpravo Niklas Svedberg a dole vľavo Zachar Armazacev (obaja Ufa) počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava - Salavat Julajev Ufa 2. októbra 2015 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann


Na začiatku druhého dejstva mohol Slovan zvýšiť náskok, no v rodiacej sa šanci pozorný Svedberg v poslednej chvíli vypichol puk pred Nedorostom. Po vypršaní domácej presilovky švédsky brankár Ufy zneškodnil aj Miklíkovu delovku spoza kruhov. "Belasí" doplatili na nekoncentrovanosť v polovici stretnutia, keď v rýchlom slede inkasovali tri góly. V 27. minúte prekĺzla strela Enqvista pod betónmi Brusta a bolo vyrovnané. Slovan mohol okamžite vyrovnať, no Nedorost nedokázal ležiaceho Svedberga prehodiť. V 33. minúte prekonal Brusta strelou z prvej Makarova, o 20 sekúnd neskôr zvýšil už na 3:1 pre hostí Prochorkin. Tréner domácich Miloš Říha reagoval na nepriaznivý vývoj time-outom. Po ňom hráči Salavatu zavreli domácich v presilovke, no Slovan aj so šťastím odolal. Až potom sa dostali k slovu "belasí", v 38. minúte Surový prihral Miklíkovi, ten napálil puk iba do brankára. Záver tretiny priniesol obrovský tlak domácich, Svedberg bol však na mieste.

Na snímke gólová radosť hráčov Ufy sprava strelec gólu Ivan Višnevský, Dmitrij Makarov, slovanisti Barry Brust a Ladislav Nagy počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava - Salavat Julajev Ufa 2. októbra 2015 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann


Kouč Říha pred záverečnou tretinou premiešal zloženie útokov. V 44. minúte mohli hostia poistiť náskok, Brust si dal pozor na bekhendové zakončenie Omarka. Nádej vykresal domácim v 49. minúte Puliš, ktorý z priestoru kruhu na vhadzovanie prekvapil Svedberga a znížil na 2:3. Slovanisti chytili druhý dych a o necelé štyri minúty bolo vyrovnané, keď v presilovke "belasých" po Kašparovej strele dorazil puk za brankára osamotený Surový. Domáci pokračovali v aktivite, v 57. min. Nedorost iba tesne minul pravú žŕdku, o minútu neskôr rozhodcovia neuznali gól Skalickému, lebo bol dosiahnutý rukou. V samom závere tretiny putoval na trestnú lavicu Prochorkin a Slovan dostal šancu zápas rozhodnúť, v presilovke však až na Surového dorážku nič svetoborné nevymyslel. Duel tak dospel až do predĺženia, v ktorom rozhodol o triumfe hostí v presilovke delovkou od modrej Loginov.

Slovan Bratislava - Salavat Julajev Ufa 3:4 pp (1:0, 0:3, 2:0 - 0:1)

Góly: 12. Bartovič (Viedenský, Barker), 49. Puliš (Tičar, Jeglič), 53. Surový (Nagy, Kašpar) - 27. Engqvist (Omark, Grigorenko), 33. Višnevskij (Hartikainen, Gončarov), 33. Prochorkin (Chlystov, Chripunov), 65. Loginov (Omark).
Rozhodovali: Belov, Gusev - Zacharenkov, Sazonov, vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše Brust (Slovan) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 7820 divákov.

zostavy:

Slovan Bratislava: Brust - Sersen, Barker, Novák, Starosta, Švarný, Mihálik, Luža – Jeglič, Nedorost, Kašpar - Nagy, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový, Bartovič – Puliš, Viedenský, Skalický

Salavat Julajev Ufa: Svedberg - Lepistö, Loginov, Višnevskij, Gončarov, Arzamascev, Koľcov, Derľuk, Culygin - Grigorenko, Engqvist, Omark - Hartikainen, Makarov, Lisin - Lazarev, Soin, Ankudinov - Chlystov, Prochorkin, Chripunov


Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Myslím si, že Ufa bola polovicu zápasu lepšia, dobre korčuľovala i kombinovala, hrala takticky. My sme v prvej tretine viedli po taktickom výkone, neprepadali sme. V druhej tretine sme si vytvorili tri šance a boli sme niekde úplne inde. Naraz všetci chceli hrať obrovský hokej a z tých chýb, čo sme urobili, sme dostali tri góly. Ďakujem mužstvu konečne za charakter, v tretej tretine všetci položili, čo mohli, plnili to, čo sme si povedali a hrali puky do bránky. V závere sme mali tutové gólovky, ale zasa sme dávali prihrávky mimo bránky. Tam sa to zlomilo. Čo sa týka predĺženia, to nechcem komentovať."

Tomáš Surový, kapitán Slovana a autor tretieho gólu Slovana: "V závere visel náš gól na vlásku, škoda, že sme ho nedosiahli. Ukázala sa však obrovská vôľa tímu, získali sme dôležitý bod. Odtiaľto musíme ísť už iba hore. To si musíme dať do hláv, hrať dobre a premieňať šance. Ak budú výkony stabilnejšie, prídu aj body."

Radovan Puliš, strelec druhého gólu Slovana: "Po zápase prevládajú dobré pocity, lebo sme druhú tretinu zahrali perfektne. Škoda, že sme nevyhrali. Stále je to lepšie ako prehra v riadnom hracom čase. Jeden bod nám môže pomôcť odraziť sa ďalej. Úplne jedno, ako padol môj gól, ja som rád za každý."

Marek Viedenský, útočník Slovan: "Divák vyhral, videl vynikajúci zápas KHL. V prvej tretine bola hra vyrovnaná, súper dobre korčuľoval, ale dokázali sme ho zadržať. Škoda tej druhej tretiny. V tretej sme sa viac snažili a podarilo sa nám vyrovnať. Už je to väčší prísľub, máme už viac šancí, musíme ešte hrať viac pred súperovou bránkou."

Igor Zacharkin, tréner Ufy: "Bol to zaujímavý zápas. Páčila sa mi hra, akú predvádzal Slovan. Stále máme problém v tretej tretine, v ktorej hráme zle. Napriek tomu, že sme vyhrali, máme stále na čom pracovať."


Tabuľka Západnej konferencie:

1. CSKA Moskva 16 10 2 0 4 54:30 34
2. Jokerit Helsinki 14 10 0 1 3 40:26 31
3. Dinamo Moskva 14 9 1 1 3 45:29 30
4. Jaroslavľ 16 9 1 1 5 36:20 30
5. Medveščak Záhreb 17 7 3 3 4 43:40 30
6. Nižnij Novgorod 16 7 1 3 5 36:31 26
7. Viťaz 16 5 5 0 6 34:38 25
8. SKA Petrohrad 16 7 1 1 7 43:40 24
----------------------------------------------
9. Dinamo Minsk 14 6 0 3 5 31:33 21
10. Dinamo Riga 16 5 1 4 6 36:39 21
11. Slovan Bratislava 16 4 3 2 7 35:38 20
12. HK Soči 14 5 1 2 6 27:28 19
13. Spartak Moskva 15 5 1 1 8 36:41 18
14. Čerepovec 15 3 3 0 9 33:38 15