Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Marner podpísal s Torontom lukratívnu šesťročnú zmluvu

Kanadskí hokejisti Brayden Point (vpravo) a Mitch Marner (vľavo) ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Dvadsaťdvaročný krídelník si v minulej sezóne utvoril kariérne maximá v počte gólov (26) i bodov (94).




Toronto 14. septembra (TASR) - Po niekoľkomesačných naťahovačkách sa Mitch Marner napokon dohodol s klubom NHL Toronto Maple Leafs na novej zmluve. Elitný kanadský hokejista podpísal ako obmedzený voľný hráč s vedením "javorových listov" šesťročný kontrakt v celkovej hodnote 65,358 milióna dolárov. S priemerným ročným zárobkom 10,893 mil. USD sa zaradí medzi najlepšie platených hráčov ligy, pričom väčšinu peňazí dostane vyplatených v bonusoch.

Dvadsaťdvaročný krídelník si v minulej sezóne utvoril kariérne maximá v počte gólov (26) i bodov (94). V základnej časti skončil v produktivite na 11. mieste. Po vypršaní nováčikovskej zmluvy bolo jasné, že mu Toronto musí platovo výrazne pridať. Po dlhých rokovaniach, ktoré zabrali celé leto, sa napokon Marner dočkal nového lukratívneho kontraktu a môže sa tak v sobotu zapojiť do kempu Maple Leafs, ktorý práve štartuje v St. John's.

"Som práve tam, kde som chcel byť - môžem opäť hrať hokej pred zrakmi najlepších fanúšikov na svete a hrdo pokračovať v drese Maple Leafs. Vidíme sa čoskoro," odkázal svojim priaznivcom na Twitteri Marner, ktorého si Maple Leafs vybrali v drafte 2015 z celkového 4. miesta.

Strieborný medailista z MS 2017 sa stal prvým hráčom Toronta od legendárneho Matsa Sundina (1996/97), ktorý dokázal v jednej sezóne NHL dosiahnuť hranicu 90 bodov. V najbližších ročníkoch bude tretím najlepšie plateným hráčom Maple Leafs po Johnovi Tavaresovi (11 mil. USD) a Austonovi Matthewsovi (11,634). V kádri Toronta figuruje aj slovenský obranca Martin Marinčin. Informáciu priniesol portál tsn.ca.