Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Hokejový obranca M. Ivan sa vrátil zo zámoria

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Odchovanec zvolenského hokeja sa po dvoch rokoch v kanadskej juniorskej súťaži rozhodol pre návrat do Európy a dohodol sa na zmluve s HC Dynamo Pardubice.

Pardubice 21. júna (TASR) - Kariéra 19-ročného hokejového obrancu Michala Ivana bude pokračovať v najvyššej českej súťaži. Odchovanec zvolenského hokeja sa po dvoch rokoch v kanadskej juniorskej súťaži rozhodol pre návrat do Európy a dohodol sa na zmluve s HC Dynamo Pardubice. Klub o tom informoval na oficiálnej internetovej stránke.

Ivan pôsobil v uplynulých dvoch sezónach v QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League), v ktorej odohral za Acadie-Bathurst Titan a Drummondville Voltigeurs celkovo 138 zápasov s bilanciou 8 gólov a 34 asistencií. V sezóne 2017/2018 vybojoval prestížny Memorial cup, ktorý je považovaný za juniorskú obdobu Stanleyho pohára. "Michal by mohol v našom tíme vydržať dlhší čas. Zaujal ma svojou tvorivou hrou, vie podporiť útok, rozohrať puk a videl som ho aj na presilovkách. Náš tím chceme doplniť o mladých hráčov s perspektívou do ďalších rokov. Michal je účastník uplynulých dvoch šampionátov hráčov do 20 rokov, na minulom bol druhý najvyťaženejší hráč slovenského tímu. Verím, že by nám mohol pomôcť aj vďaka svojim skúsenostiam zo zámoria," uviedol športový manažér pardubického klubu Jaromír Kverka. Michal Ivan sa k novým spoluhráčom pripojil na sústredení v Krkonošiach. "Pred odchodom do zámoria som mal možnosť krátko hrať v najvyššej slovenskej súťaži, takže mám ľahké skúsenosti zo seniorského hokeja. Bude to však pre mňa veľká výzva a teším sa na ňu. Chcem pomôcť tímu a celému klubu," povedal Ivan pre klubovú webstránku.