Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

LM: Neymar uspel s odvolaním, CAS mu znížil trest na dva zápasy

Na archívnej snímke futbalista Neymar. Foto: TASR/AP

Neymar pôvodne dostal od Európskej futbalovej únie (UEFA) trojzápasový dištanc za to, že po vypadnutí PSG v osemfinále LM s Manchestrom United na sociálnej sieti slovne zaútočil na videorozhodcov.

Lausanne 17. septembra (TASR) - Brazílsky futbalista Neymar bude môcť nastúpiť v drese Paríža St. Germain už v treťom súboji v A-skupine Ligy majstrov 2019/2020 na pôde FC Bruggy (22. októbra). Športový arbitrážny súd (CAS) mu totiž v utorok skrátil trest z pôvodných troch na dva zápasy.

Neymar pôvodne dostal od Európskej futbalovej únie (UEFA) trojzápasový dištanc za to, že v minulej sezóne po vypadnutí PSG v osemfinále LM s Manchestrom United na sociálnej sieti slovne zaútočil na videorozhodcov. Tí podľa neho v nadstavenom čase odvety v Parku princov nesprávne nariadili jedenástku pre United. Neymar tak mal vynechať prvé tri zo šiestich duelov francúzskeho šampióna v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Brazílsky útočník sa však proti výške trestu odvolal na CAS a s odvolaním uspel. Dvojzápasový dištanc zodpovedá približne dĺžkam trestov, ktoré UEFA udelila v minulosti v prípadoch s nevhodnými príspevkami na sociálnych sieťach. Neymar tak vynechá iba stredajší šláger s Realom Madrid a duel na pôde Galatasarayu Istanbul (1. októbra). Informovala o tom agentúra AP.