Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Hráčov Fenerbahce napadli na ihrisku fanúšikovia Trabzonsporu

Chuligáni Trabzonsporu napadli futbalistov Fenerbahce Istanbul v zápase tureckej ligy v nedeľu 17. marca 2024. Foto: TASR/AP

K incidentu prišlo priamo na ihrisku bezprostredne po víťazstve hostí 3:2.

Trabzon 18. marca (TASR) - Futbalistov Fenerbahce Istanbul napadli po skončení nedeľného duelu tureckej ligy fanúšikovia domáceho Trabzonsporu. K incidentu prišlo priamo na ihrisku bezprostredne po víťazstve hostí 3:2.

Domáci priaznivci vybehli po záverečnom hvizde na ihrisko a fyzicky napadli hráčov Fenerbahce, niektorí futbalisti údery fanúšikom opätovali. Do potýčky ihneď zasiahol realizačný tím hostí a bezpečnostný personál, ktorí hráčov odviedli do šatní. Napätá atmosféra bola už počas zápasu, stretnutie niekoľkokrát prerušili, keďže priaznivci hádzali na ihrisko rôzne predmety.

Turecký minister vnútra Ali Yerlikaya na sociálnej sieti oznámil, že prípad začali vyšetrovať a že osoby, ktoré vtrhli na trávnik, budú identifikované. "Násilie na futbalových ihriskách je neprijateľné," napísal Yerlikaya. Incident verejne odsúdila aj Turecká futbalová federácia a uviedla, že zodpovední budú po vyšetrovaní potrestaní.

Turecká polícia v pondelok zadržala dvanásť osôb. Medzi nimi bol jeden fanúšik, ktorý počas zápasu hodil predmet po trénerovi Fenerbahce Ismailovi Kartalovi, muž, ktorý ako prvý vbehol na ihrisko, i fanúšik, ktorý udrel brankára Fenerbahce Dominika Livakoviča. Informácie priniesla agentúra AP.