Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

LIGA NÁRODOV: Holandsko po skvelom závere postúpilo, Koeman: Veril som

Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Ronald Koeman. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V Gelsenkirchene v záverečnej päťminútovke vyrovnali v dueli s Nemeckom z 0:2 na 2:2 a získali bod, ktorý im zabezpečil prvenstvo v 1. skupine A-divízie pred Francúzskom a Nemeckom.

Gelsenkirchen 20. novembra (TASR) - Holandskí futbalisti si v pondelok večer v hodine dvanástej vybojovali účasť na finálovom turnaji Ligy národov 2018/19. V Gelsenkirchene v záverečnej päťminútovke vyrovnali v dueli s Nemeckom z 0:2 na 2:2 a získali bod, ktorý im zabezpečil prvenstvo v 1. skupine A-divízie pred Francúzskom a Nemeckom.

Nemci, ktorí už boli pred zápasom istý zostupujúci do B-divíze, začali výborne. Už v deviatej minúte otvoril skóre pohotovo z viac ako dvadsiatich metrov Timo Werner, o jedenásť minút neskôr zvýšil Leroy Sané tečovanou strelou po prihrávke Toniho Kroosa už na 2:0. "Do 85. minúty sme mali všetko pod kontrolou, ale potom sa to pokazilo. Je to veľká škoda, že to takto dopadlo," povedal pre magazín Kicker strelec prvého gólu v zápase.

Hostia vykresali nádej po kontaktnom góle Quincyho Promesa v 85. minúte a o päť minút neskôr poslal Holanďanov na prvé miesto v tabuľke Virgil van Dijk. "Ukázali sme charakter. Nezačali sme dobre, ale ja som veril, že sa pozviechame," povedal pre denník Telegraaf holandský kouč Ronald Koeman. Spokojný bol aj strelec vyrovnávajúceho gólu: "Toto je pre nás odmena za ťažkú prácu. V druhom polčase sme oživili hru striedaniami, tréner nám prizvukoval, že musíme hrať čo najviac pred súperovou bránkou."

Nemci boli samozrejme sklamaní, trénera Joachima Löwa mrzelo, že jeho hráči nedokázali udržať vedenie: "Som samozrejme trochu sklamaný z výsledku a to nielen v tomto zápase, ale v celom roku. Napriek tomu som videl viac pozitív ako negatív. Teraz sme stratili víťazstvo na konci, čo je samozrejme trpké. Musíme sa naučiť, ako hrať za stavu 2:0. Je to pre nás skúsenosť, z ktorej sa musíme poučiť."

Špecifický duel odohral útočník Nemcov Thomas Müller. Do hry naskočil v 66. minúte, bol to jeho jubilejný stý zápas v kariére v národnom tíme. Zaradil sa tak medzi štrnástich hráčov, ktorí majú na konte sto a viac štartov. Lídrom je Lothar Matthäus so 150 zápasmi.