Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Obranca Šurnovský sa po ročnom pôsobení v Komárne vrátil do FC Nitra

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jozef Ďurník

Šurnovský prichádza do tímu ako alternatíva na pozíciu ľavého obrancu ku skúsenému Jánovi Chovancovi.

Nitra 21. januára (TASR) - Patrik Šurnovský sa dohodol na dva a polročnom kontrakte s fortunaligovým klubom FC Nitra. Dvadsaťjedenročný futbalista sa vracia pod Zobor po ročnom pôsobení v druholigovom Komárne.

Šurnovský prichádza do tímu ako alternatíva na pozíciu ľavého obrancu ku skúsenému Jánovi Chovancovi. "Chcem futbalovo ďalej rásť, zabojovať o miesto v základnej zostave a pomôcť tímu zabezpečiť si účasť v prvej šestke. Už na prípravu som prišiel s tým, že idem zabojovať a presadiť sa v najvyššej súťaži. Som rád, že som presvedčil trénerov a vedenie klubu. Teší ma, že som sa vrátil späť domov," povedal mladý obranca pre klubovú stránku.

"Patrik má vďaka ročnému hosťovaniu v Komárne skúsenosti z druhej ligy, kde sa rozohral a podával dobré výkony. Tréner Galád si ho stiahol na zimnú prípravu a je s ním spokojný. Preto sme sa rozhodli ponechať si ho v kádri a navrhli sme mu zmluvu na dva a pol roka. Na podmienkach sme sa úspešne dohodli. Patrik je našou novou posilou z vlastných radov a tešíme sa, že je tu. Dúfam, že sa chytí šance," uviedol člen predstavenstva FC Nitra Ľubomír Moravčík.