Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

FL: Moha chce 26. narodeniny osláviť v derby triumfom nad Trnavou

Na snímke Moha (Slovan), archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Pred rokom Slovan tiež hral presne na Mohove narodeniny, keď privítal DAC a Moha skóroval z priameho kopu a pripravil tiež gól pre spoluhráča Andraža Šporara.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Marocký futbalový stredopoliar Moha z tímu úradujúceho slovenského majstra Slovana Bratislava by rád oslávil 26. narodeniny triumfom v nedeľňajšom 154. derby so Spartakom Trnava. Pre "belasých" bude súboj 8. kola Fortuna ligy s najväčším rivalom šancou vrátiť sa po reprezentačnej pauze na víťaznú vlnu a naďalej atakovať prvé miesto tabuľky.

Pred rokom Slovan tiež hral presne na Mohove narodeniny, keď privítal DAC a Moha skóroval z priameho kopu a pripravil tiež gól pre spoluhráča Andraža Šporara. "K narodeninám mám jediné prianie, ktorým je naše víťazstvo v derby. Pred rokom sa mi prianie splnilo, verím, že to vyjde aj teraz. Pokiaľ mi dá tréner dôveru, urobím na ihrisku maximum pre tímový úspech,“ povedal pre klubový web Moha a dodal: "Mám rád derby. V súbojoch s najväčším rivalom získava hráč ešte extra motiváciu do hry, víťazstvo nad Spartakom chutí veľmi sladko. Tri body musia zostať doma aj teraz."

V nedeľu to bude súboj druhého tímu so štvrtým, rivalov delia tri body. "Myslím si, že súper bude vychádzať z defenzívy, budú si vedomí našej ofenzívnej sily. My sa pozeráme na seba, našu kvalitu musíme prejaviť aj na ihrisku. Určite to nebude jednoduché. Avšak je to derby, hráme doma, berieme jedine víťazstvo," uviedol Moha.