Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Futbal

Arsenal vyhral severolondýnske derby nad Tottenhamom 3:2

Richarlison z Tottenhamu sa háda s Declanom Riceom z Arsenalu počas futbalového zápasu anglickej Premier League medzi Tottenhamom Hotspur a Arsenalom na štadióne Tottenham Hotspur v Londýne, Anglicko, v nedeľu 28. apríla 2024. Foto: TASR/AP

"Gunners" majú štvorbodový náskok pred Manchestrom City, úradujúci majstri však odohrali o dve stretnutia menej a v nedeľu popoludní ich čakal duel v Nottinghame.

Londýn 28. apríla (TASR) - Futbalisti Arsenalu zvíťazili v sobotňajšom zápase 35. kola Premier League na ihrisku Tottenhamu Hotspur 3:2 a udržali sa na čele tabuľky. "Gunners" majú jednobodový náskok pred Manchestrom City, úradujúci majstri vyhrali v Nottinghame 2:0 a odohrali o duel menej.

Arsenal rozhodol severolondýnske derby už v prvom polčase, ktorý vyhral 3:0. Po štvrťhodine si dal vlastný gól Pierre-Emile Höjbjerg, následne zrušil VAR vyrovnávajúci gól Mickyho van de Vena a v 27. minúte zvýšil na 2:0 Bukayo Saka. Pred prestávkou skóroval ešte Kai Havertz. Domácim sa podarilo znížiť v 64. minúte zásluhou Cristiana Romera, ktorý využil obrovskú chybu súperovho brankára, a v závere duel zdramatizovali, keď Son Heung-Min premenil penaltu. Tottenhamu sa však už nepodarilo vyrovnať, prehral druhý duel za sebou a figuruje na piatom mieste. Na štvrtú Aston Villu stráca sedem bodov, no odohral o dva zápasy menej.

Manchester City išiel do vedenia po polhodine hry, keď sa po rohu presadil hlavou Joško Gvardiol. Nottingham si vypracoval viacero dobrých šancí a proti favoritovi hraliodvážne. Dve veľké príležitosti však zahodil Chris Wood. V 71. minúte pridal poistku Erling Haaland, ktorý striedal a zaznamenal 21. gól v ligovej sezóne. City nepredviedli príliš presvedčivý výkon, no vyhrali piaty duel v PL v sérii.

Hráči Bournemouthu zvíťazili doma nad Brightonom 3:0 a poskočili na desiate miesto tabuľky, hostia sú o dve priečky nižšie.

35. kolo Premier League:


Nottingham Forest - Manchester City 0:2 (0:1)
Góly: 32. Gvardiol, 71. Haaland

AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion 3:0 (1:0)
Góly: 13. Senesi, 52. Unal, 87. Kluivert

Tottenham Hotspur - FC Arsenal 1:3 (0:3)
Góly: 64. Romero, 87. Son - 15. Höjbjerg (vl.), 27. Saka, 38. Havertz