Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

ZLÁ SPRÁVA PRE SLOVAN: Strelec si zlomil nohu a čaká ho dlhá pauza

Na archívnej snímke David Strelec. Foto: TASR - Martin Baumann

Osemnásťročný útočník nešťastne dopadol počas zápasu reprezentácie SR do 21 rokov s Francúzskom po jednom zo súbojov a zlomil si holennú kosť na ľavej nohe.

Dunajská Streda 16. októbra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Dávid Strelec si v utorňajšom zápase kvalifikácie ME 2021 s Francúzskom (3:5) zlomil nohu a čaká ho približne dvojmesačná pauza.

Osemnásťročný stredný útočník Slovana Bratislava nešťastne dopadol po jednom zo súbojov s francúzskymi protihráčmi a zlomil si holennú kosť na ľavej nohe. V 51. minúte ho vystriedal Martin Kovaľ. Strelec ešte predtým vyrovnal na 1:1 a trafil aj žrď.

"Ako som skákal do jedného zo súbojov, dopadal som akoby na päty. Myslel som si, že mi praskol chránič, ale potom ma to bolelo o čosi viac. Ruplo mi aj v členku. Nevedel som presne, čo sa deje, musel som ísť dole. Hneď v stredu začnem s rehabilitáciou, aby som bol čo najskôr v plnej záťaži," povedal Strelec pre futbalsfz.sk.

Vyšetrenie v nemocnici odhalilo, že má zlomenú nohu. "Röntgenové vyšetrenie ukázalo, že Dávid má zlomeninu dolnej časti ľavej holennej kosti v oblasti vnútorného členka. Predpokladaná doba liečby je dva mesiace. Teraz budú mať ďalšie slovo pri stanovení liečby kluboví doktori," priblížil lekár reprezentácie do 21 rokov František Rigo.

Strelcovi zlepšil náladu aspoň strelený gól do siete silných Francúzov: "Z gólu som sa tešil, veď skórovať proti takému tímu, ako je Francúzsko, je skvelé. Škoda, že som nepridal aj druhý a lopta skončila len na žrdi. Francúzov sme trápili, prehra mrzí, musíme ísť však ďalej. Už v novembri máme ďalší kvalifikačný zápas s Gruzínskom a ďalšie zakopnutie si nemôžeme dovoliť."