Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Slovan ladí na šláger s DAC, vo štvrtok otvorí tréning pre fanúšikov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Duel 2. kola skupiny o titul postaví proti sebe suverénneho lídra doterajšieho priebehu a rivala zo Žitného ostrova, ktorý je v tabuľke tretí s výraznou 16-bodovou stratou na "belasých".

Bratislava 26. marca (TASR) - Rekordný slovenský futbalový majster Slovan Bratislava sa naplno pripravuje na nedeľný domáci šláger Fortuna ligy 2018/19 proti DAC Dunajská Streda. Duel 2. kola skupiny o titul postaví proti sebe suverénneho lídra doterajšieho priebehu a rivala zo Žitného ostrova, ktorý je v tabuľke tretí s výraznou 16-bodovou stratou na "belasých".

Cez reprezentačnú prestávku sa výber trénera Martina Ševelu nemohol pripravovať v kompletnom zložení, keďže viacero hráčov si plnilo reprezentačné povinnosti. A úspešne, keďže napr. kapitán Slovana Vasil Božikov prispel gólom k remíze Bulharska v Kosove (1:1), či kanonier Andraž Šporar vôbec svojím prvým gólom v drese Slovinska prispel k remíze v Izraeli (1:1). "Máme týždenný mikrocyklus posunutý o jeden deň, keďže hráme až v nedeľu. Hráči hrajú za reprezentácie, nie sme kompletní, ale pozajtra by sme už mohli byť," povedal na utorňajšej tlačovej konferencii Ševela. "Už sa nevieme dočkať ďalšieho zápasu na Tehelnom poli. Sme vo veľkom očakávaní, veríme, že nás príde podporiť veľa ľudí, nálada je dobrá. Určite to s DAC nebude nejaký pokojný zápas, emócie určite budú, berieme hocijaké víťazstvo," vyjadril sa brankár Dominik Greif. Slovan v tejto sezóne vo FL ešte neprehral, na konte má 19 výhier a 4 remízy. Dunajskú Stredu doma zdolal v septembri 3:2, vo februári v MOL Arene tiež uspel 1:0. "Pre mňa je každý zápas prestížny, mužstvo pripravujem rovnako na každý zápas. Je dôležité, aby sme pokračovali vo víťaznej vlne, ako doposiaľ. Minicieľov máme dostatok, vždy je o čo hrať," dodal Ševela.

V klube 8-násobného majstra v ére samostatnosti pripravili pre fanúšikov nevídanú novinku. Štvrtkový tréning prvého tímu bude otvorený pre verejnosť aj médiá. Priaznivci tak budú mať možnosť vidieť, ako prebieha tréningová jednotka, opäť si prezrú nové Tehelné pole a napokon budú môcť získať aj podpis hráčov, keďže hneď po tréningu bude priamo na ploche prebiehať autogramiáda. Otvorený tréning sa začne vo štvrtok 28. marca o 17.30 hod., pre fanúšikov bude otvorená tribúna A (hlavná tribúna). "Otvorené tréningy sú bežne zaužívané v zahraničí, a aj my sme sa už dlhšie pohrávali s myšlienkou umožniť fanúšikom nahliadnuť do toho, čo je bežne verejnosti skryté, čiže príprave tímu počas týždňa. Fanúšik vidí výkon tímu v majstrovskom zápase, ale bežne nemá priestor vidieť, čo všetko sa skrýva za prípravou a celotýždennou drinou. Preto našim priaznivcom ponúkame jedinečnú možnosť a jeden z posledných tréningov pred šlágrom s Dunajskou Stredou si budú môcť naživo pozrieť z tribún nového Tehelného poľa. Veríme, že fanúšikovia si nenechajú ujsť túto príležitosť a podporia našich hráčov ešte pred dôležitým zápasom s Dunajskou Stredou. Okrem otvoreného tréningu sa naši priaznivci môžu tešiť aj na autogramiádu hráčov, kde sa môžu stretnúť a porozprávať s futbalistami, ktorých bežne vídajú len z tribúny," povedal pre klubový web marketingový riaditeľ Slovana Tomáš Straka.

Slovan už od stredy 27. marca spustí predaj samostatných vstupeniek na duel s DAC. Vstupenky od 8 eur si fanúšikovia budú môcť zakúpiť online na Ticketmedia.sk. Rovnako sa vstupenky budú dať kúpiť osobne na predajných miestach Ticketmedie, ktorých je len v Bratislave cez 60. V deň zápasu sa vstupenky budú predávať aj na pokladniciach štadióna Tehelné pole. Klub už v priebehu marca ponúkal aj predaj balíkových vstupeniek na DAC a Michalovce. Pôvodne tam bol aj lístok na prípravný súboj s Karvinou, ten sa ale napokon neuskutočnil pre chorobu v moravskom tíme. "Poteší nás, ak bude na zápas s DAC vypredané, zatiaľ sa to nedá s určitosťou povedať. Hosťujúci sektor však bude zrejme vypredaný. Na zápas s Michalovcami je predaných zatiaľ vyše 6000 vstupeniek a permanentiek," dodal Straka.