Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Michalovciam vyšla odplata za Slovenský pohár, Kira cení každú výhru

Na snímke vpravo Michal Škvarka (Žilina) a Jakub Grič (Michalovce) Foto: TASR Erika Ďurčová

Michalovčania tak po troch ligových prehrách bodovali naplno.

Michalovce 28. apríla (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce na šiesty pokus zdolali MŠK Žilina (2:1) a upevnili si 5. miesto v skupine o titul vo Fortuna lige 2018/2019. Motiváciou im bola snaha vrátiť "Šošonom" nedávnu prehru v semifinále Slovenského pohára. Tréner Anton Šoltis aj brankár Matúš Kira ocenili streleckú efektivitu, vďaka ktorej si v prvom polčase vytvorili rozhodujúci náskok.

"Veľmi sme chceli zvíťaziť, lebo v tejto sezóne sme víťazstvo nad Žilinou ešte nedosiahli. Preto gratulujem našim hráčom a som rád za predvedenú bojovnosť v druhom polčase a aj streleckú efektivitu," poznamenal tréner Anton Šoltis. Jeho zverenci predtým nezdolali Žilinu v troch ligových a ani v dvoch pohárových zápasoch. Vyšlo to až na šiesty pokus. "Chceli sme sa revanšovať za prehru v semifinále Slovenského pohára a sme radi, že sa to podarilo. Žilina bola silná na lopte, snažila sa hrať kombinačne. V našej hre sa konečne prejavila efektivita, ktorá bola v predošlých zápasoch slabšia," konštatoval brankár Matúš Kira.

Michalovčania tak po troch ligových prehrách bodovali naplno. "Žiadny zápas v hornej šestke nie je ľahký. Cení sa každé jedno víťazstvo, ktoré zároveň pomáha sebavedomiu. Škoda toho inkasovaného gólu. Tá strela bola tečovaná tesne pred mojimi rukami. Ale tešiť ma môže cenné víťazstvo," dodal Kira.