Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Fortunaliga

Košičania premárnili šancu na postup do Fortuna ligy

Na snímke Peter Šinglár. Foto: TASR/Milan Kapusta

Košičania sa dlho nevedeli dostať do ideálnej hernej pohody, v druhom polčase už museli aj riskovať.


Košice 4. júna (TASR) - Košickí futbalisti premárnili šancu na postup do Fortuna ligy a prehrou 0:1 potešili hráčov Tatrana Prešov. Na postup do najvyššej súťaže im stačilo v poslednom zápase sezóny zdolať FK Pohronie, ale to sa im nepodarilo. Z tábora košického tímu bolo cítiť veľké sklamanie z premárnenej príležitosti.

Viac než 1600 divákov zápasu medzi FC VSS Košice a FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa verilo, že po zápase nastanú postupové oslavy. Východniari boli v zápase favoritom a po minulotýždňovej prehre v Nitre túžili spečatiť postup. Na postupovú definitívu potrebovali zvíťaziť, ale to sa im bez streleného gólu nemohlo podariť. "Bolo to kŕčovité. Chceli sme, ale nedopadlo to dobre. Nedali sme gól a keď nedáte gól, nemôžete vyhrať. Ešte sa musíme veľa učiť, najmä vyhrávať. Mrzí ma to o to viac, že sme to mali vo vlastných rukách. Mali sme inú predstavu, ale taký je futbal. Teraz nám to nebolo súdené," ťažko hľadal slová najskúsenejší z košického tímu Peter Šinglár.

Košičania sa dlho nevedeli dostať do ideálnej hernej pohody, v druhom polčase už museli aj riskovať. Väčšie ofenzívne manévre rozpútali až za stavu 0:1, ale ani vtedy nedokázali prekonať Dominika Holeca v bránke súpera. "Bolo treba dať gól, ale to sa nám nepodarilo. Oni skórovali z jedného z protiútokov, ktoré mali v závere. Ospravedlniť sa musíme fanúšikom i ľuďom okolo košického futbalu, ktorí robili čo mohli. My hráči sme to momentálne zbabrali," sypal si popol na hlavu 36-ročný Košičan. Aj tréner VSS Ivan Lapšanský veril, že jeho zverenci zvládnu posledný krok.

"Išli sme do zápasu s cieľom vyhrať. Keď však nevyužijete šance, tak sa vyhrať nedá. V našom prípade to navyše znamená, že sme nepostúpili. Je mi smutno z toho, že sme sklamali košického diváka. Aj hráči sú len ľudia a možno si pripúšťali, že museli vyhrať. Boli v kŕči, ale napriek tomu si vytvorili niekoľko šancí," uviedol tréner FC VSS Košice Ivan Lapšanský.

Košičania síce zostali na čele tabuľky zásluhou lepšieho skóre pred Liptovským Mikulášom, ale v prípade rovnosti bodov rozhodne o postupujúcom lepšia bilancia vzájomných zápasov. Tá hovorí pre Liptákov. Ak by sa situácia na čele tabuľky už nezmenila, postup by si vybojovali futbalisti Liptovského Mikuláša, ktorí v Seredi vyhrali 4:1. Postup má však vo svojich rukách 1. FC Tatran Prešov, ktorý ešte bude dohrávať zápas so Sereďou. Ak v ňom zvíťazí, predbehne Košičanov i Liptákov.