Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

FORTUNALIGA: FK Železiarne Podbrezová prehrala s FK Senica 2:4

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jozef Ďurník

Senicu povzbudilo trojgólové víťazstvo v predchádzajúcom kole nad Zlatými Moravcami a v úvode pôsobila dosť sebavedome.

Podbrezová 10. novemba (TASR) - "Železiarom" sa prehĺbil pred zápasom hlad za bodmi, keď prehrali štyri zápasy za sebou. Tentoraz si však trúfali, už len preto, že po nepríjemných súperoch prišiel na Horehronie ľahší, z predposledného miesta tabuľky.

Senicu povzbudilo trojgólové víťazstvo v predchádzajúcom kole nad Zlatými Moravcami a v úvode pôsobila dosť sebavedome. V 4. minúte nádejne vyšprintoval vpred Azankpo, no pomerne zbrklo vystrelil a z nádejnej akcie po zblokovanej strele bol len roh. V 6. minúte sa už skóre menilo, po rohovom kope Zezinha hlavou Kuciaka prekonal Dias a domáci pykali za pasívny úvod. Senica sa však dlho neradovala, v 9. minúte Leško z priameho kopu asi z 28 metrov trafil presne k pravej žrdi a vyrovnal. Ešte v tej istej minúte po centri Kotulu si nabehol na loptu Deretti a asi z 10 metrov prekonal Kuciaka po druhý raz. V 12. minúte už bolo 1:3, keď z rýchleho protiútoku zakončil prečíslenie Tešija z piatich metrov po nahrávke Azankpa tým najlepším spôsobom. V 32. minúte poslal priamy kop Leško na hlavu Sedláčka, no ten namieril dosť nepresne. Aktívny Leško onedlho z diaľky opäť minul bránku Tabordu, v 36. minúte ho v podstate trafil nevýraznou strelou Viazanko. Nepriaznivý stav po málo vídanej kanonáde v úvodných 12 minútach sa snažili po zmene strán domáci čo najrýchlejšie zmeniť, no v 57. minúte veľa nechýbalo, aby Tešija pri lepšom mierení zvýšil spoza šestnástky skóre. Ani hlavička Mikuša na druhej strane o dve minúty neskôr v sieti neskončila, bola slabšia a Taborda si s ňou ľahko poradil. V 64. minúte po hrubej chybe v defenzíve premenil obrovskú šancu zoči-voči Kuciakovi osamotený Azankpo a nádej domácich na výsledkový zvrat sa zminimalizoval. V 71. minúte ju oživil spoza šestnástky strelou po zemi k ľavej žrdi Leško, v 89. minúte v dobrej pozícii ešte minul bránku, a to bolo všetko, čo Podbrezová v druhom polčase vymyslela.

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Individuálne chyby nás zrážajú dole, žiaľ, sme v zložitej situácii, séria bez víťazstva sa naťahuje. Musíme k tomuto pristúpiť tvrdšie a tento stav zvrátiť. Prejavila sa obrovská nedisciplinovanosť jednotlivcov, a tá ovplyvnila celé mužstvo."

Frederico Ricardo, tréner FK Senica: "Taký je futbal, strelili sme rýchle góly, hneď sa nám hralo lepšie. Pracujeme ako tím, tvrdo, úsilie sa odzrkadľuje. Keď sme strelili štvrtý gól, bolo po zápase, myslím si, že sme boli lepší a víťazstvo sme si zaslúžili."

FK Železiarne Podbrezová - FK Senica 2:4 (1:3)

Góly: 9. a 71. Leško - 6. Dias, 9. Deretti, 12. Tešija, 64. Azankpo. Rozhodoval Pavlík, ŽK: M. Baran (Podbrezová), 854 divákov.

FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Podstavek, Bartoš (16. Galčík, 63. Voško), Mojžiš – Obročník, M. Baran – Viazanko, Sedláček, Leško – Mikuš

FK Senica: Taborda – Kotula, Dias, Da Graca, Asmah - Deretti, Tešija (63. Otrísal), Petshi (87. Krč), Zezinho – Castaneda (79. Kováč), Azankpo