Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Azango prestúpil do KAA Gent, podpísal zmluvu na tri roky

Na snímke hore Philip Azango ešte v drese Trenčína. Foto: TASR - Michal Svítok

Azango prišiel do Trenčína vlani v septembri a v prebiehajúcej sezóne patril medzi ofenzívnych ťahúňov tímu v snahe prebojovať sa do skupinovej fázy Európskej ligy.

Gent 31. augusta (TASR) - Nigérijský futbalový krídelník Philip Azango prestúpil z AS Trenčín do KAA Gent. V piatok večer to potvrdil fortunaligový klub na svojom facebooku.

"Philip Azango prestúpil do belgického KAA Gent. AS Trenčín tak pokračuje v spolupráci s klubom, do ktorého odišli v minulosti viacerí hráči klubu. Následne sa posunuli ďalej v kariére. Naposledy Moses Simon do Levante a Samuel Kalu do Bordeaux," píše sa v statuse. Belgický portál nieuwsblad.be informoval, že dvadsaťjedenročný Azango podpísal s novým zamestnávateľom zmluvu na tri roky.

Azango prišiel do Trenčína vlani v septembri a v prebiehajúcej sezóne patril medzi ofenzívnych ťahúňov tímu v snahe prebojovať sa do skupinovej fázy Európskej ligy. Trenčín však skončil na jej prahu, keď vo štvrtkovej odvete play off prehral na pôde cyperského AEK Larnaka 0:3.

Generálny manažér fortunaligového klubu Róbert Rybníček po zápase informoval, že po prestupe Jamesa Lawrencea do Anderlechtu Brusel odíde z mužstva ešte jeden z dvojice Antonio Mance alebo práve Azango.