Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

FL: FK Senica s ŠKF iClinic Sereď nerozhodne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V druhom polčase bol futbal sotva priemerný, hralo sa v strede poľa, prevažovali súboje a zakončenia absentovali.

Senica 27. októbra (TASR) - Seničania po úspešnom osemfinálovom pohárovom zápase nastúpili proti nováčikovi zo Serede. Úvod mali lepší Záhoráci a už v 3. minúte mohli kopať pokutový kop po faule na Derettiho, hlavný rozhodca však nepískal. Od 10. minúty prevzali opraty hry hostia, loptu mali častejšie na kopačkách, Záhorákom chýbal väčší pohyb bez lopty. Hostia sa snažili o častú streľbu, ale Ulrich, Gatarič a Morong našli vždy pripraveného brankára Tabordu. Do vedenia mohli ísť Seničania v 24. minúte, keď po centri Kotulu zakončoval Azankpo, no proti bol brankár Nwolokor, ktorý loptu vyrazil na roh. V 33. minúte tvrdo pálil zvnútra šestnástky Otrísal, brankár hostí bol však na svojom mieste. V nadstavenom čase mal ešte dobrú streleckú pozíciu spoza pokutového územia Pankaričan, ale minul.

V druhom polčase bol futbal sotva priemerný, hralo sa v strede poľa, prevažovali súboje a zakončenia absentovali. V 56. minúte sa Seničania dožadovali dalšieho pokutového kopu po zákroku na Derettiho, ale opäť sa nepískalo. Do ojediného zakončenia sa hostia dostali v 67. minúte, keď z dobrej pozície zvnútra pokutového územia mieril Baéz vedľa. Domáci mohli streliť gól v 75. minúte, keď z priameho kopa Asmaha hlavičkoval Dias, našiel však pripraveného brankára.

Karel Stromšík, tréner ŠKF iClinic Sereď: "Čo sa týka nášho výkonu, v prvom a aj v druhom polčase sme mali územnú prevahu. Vytvorili sme si sľubné šance, ktoré sme bohužiaľ nedotiahli do konca. Do Senice sme cestovali s cieľom bodovať. Nakoniec si myslím, že sme tu nejaké body stratili."

Frederico Ricardo, tréner FK Senica: "V prvom polčase sme sa snažili hrať futbal, dnes som však cítil, že môj tím je unavený. Utorok sme hrali proti Dunajskej Strede, hráči boli trochu unavení. Nebol to dobrý zápas, snažili sme sa ho vyhrať, no nakoniec sme získali bod. Hrali sme proti dobrému tímu s dobrým trénerom, dnes ale nebol náš deň. Nemám nič proti Seredi, myslím si ale, že v prvom polčase sme mali kopať jasnú penaltu, v druhom polčase to bol rovnaký prípad. Každý týždeň sa to opakuje. Dnes sme si nezaslúžili vyhrať, získali sme bod a akceptujeme to.”

FK Senica - ŠKF iClinic Sereď 0:0

Rozhodovali: Dohál - Hancko, Vitko, ŽK: Asmah - Ba, Pankaričan, Sus, 856 divákov.

Senica: Taborda – Kotula, da Graca, Otrísal (59. Tesija), Dias, Asmah - Petshi, Zezinho (71. Krč) - Deretti, Castaňeda, Azankpo (87. Nirennold)

Sereď: Nwolokor – Loduha, Ba, Menich, Sus – Ventúra, Adekuoroye - Gatarič (80. Richnák), Pankarićan (58. Baéz), Ulrich (74. Ondong-Mba) – Morong