Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť JTRE vstupuje na nemecký trh, prvý projekt bude v Berlíne

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Projekt v centre Berlína má stavebné povolenie pre multifunkčný blok s celkovou hrubou podlahovou plochou takmer 33.000 štvorcových metrov (m2).

Bratislava 28. apríla (TASR) - Developerská spoločnosť J&T Real Estate (JTRE) vstupuje na nemecký trh, prvý projekt postaví v centre Berlína. Vyše polovicu multifunkčného objektu bude tvoriť bývanie, zvyšok administratíva, obchod a gastronómia. Projekt plánujú dokončiť v roku 2027. Informoval o tom hovorca spoločnosti Daniel Suchý.

"Vstupujeme na trhy, kde chceme dlhodobo pôsobiť. Podobne ako v Londýne, aj v Berlíne sme vytvorili pobočku JTRE pre nemecký trh," uviedol výkonný riaditeľ JTRE Pavel Pelikán.

Projekt v centre Berlína má stavebné povolenie pre multifunkčný blok s celkovou hrubou podlahovou plochou takmer 33.000 štvorcových metrov (m2). Viac ako polovicu plochy bude tvoriť bývanie, vznikne tam 150 rezidencií určených na dlhodobý prenájom. Ďalšiu približne tretinu bude predstavovať administratíva.

"Dlho opustené bývalé priemyselné územie sa mení na novú zelenú mestskú štvrť pre 16.500 obyvateľov. Celkovou plochou 40 hektárov vo vynikajúcej lokalite, so všetkými službami a funkciami, má obrovský význam pre celý Berlín. Náš berlínsky projekt je v súlade so stratégiou JTRE tvoriť ucelené živé mestské štvrte v najlepších lokalitách v blízkosti nábreží," doplnil riaditeľ pre zahraničné operácie JTRE Lukáš Sásik.