Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť ESSVP pod vedením Orlando ukončila akvizíciu Secop

ilustračná snímka Foto: secop

Spoločnosť Secop je globálnym poskytovateľom špecializovaných kompresorov pre chladiace mraziace spotrebiče.

Zlaté Moravce 22. septembra (TASR) – Spoločnosť ESSVP IV pod vedením Orlando Management AG ukončila akvizíciu firmy Secop. Firma má tri výrobné závody, okrem Rakúska a Číny aj na Slovensku v Zlatých Moravciach. Vývojové strediská sa nachádzajú v Nemecku, Rakúsku, Číne, USA a na Slovensku. Spoločnosť zamestnáva celkovo 1800 pracovníkov.

“Od 9. septembra pôsobí Secop ako samostatný subjekt, spoločnosť bude pokračovať v globálnom pôsobení pod značkou Secop,” informoval Pavol Cedzo zo spoločnosti Secop.

Secop je zaviazaný významne investovať do ďalšieho posilňovania výroby, produktov a zákazníckych služieb. Na financovanie vývoja, ďalšieho zlepšovania dizajnu a výroby kompresorov na Slovensku je pripravených viac ako 24 miliónov eur, ďalších 33 miliónov eur bude smerovať do ďalšieho zlepšovania dizajnu a výroby kompresorov v Rakúsku. Významné investície sú plánované aj pre fabriku Secop v Číne.

Spoločnosť Secop je globálnym poskytovateľom špecializovaných kompresorov pre chladiace mraziace spotrebiče v segmente komerčného využitia, segmente batériou napájaných spotrebičov a segmente domácich spotrebičov. V auguste 2017 ukončil akvizíciu nemeckého výrobcu kompresorov Secop japonský koncern Nidec. V rámci nej získal fabriku v Zlatých Moravciach, ktorú premenoval na Nidec Global Appliance Slovakia. Najväčší výrobný závod v rámci skupiny Secop zamestnáva v objekte bývalého Calexu v Zlatých Moravciach vyše tisíc pracovníkov.